Vliegtickets Kreta

Kreta is vakantiebestemming waar jij het hele jaar door een ideale vakantie kunt beleven. Als je van historie houdt en graag monumenten bekijkt dan is Kreta een ideale vakantiebestemming voor jou. Je kunt hier mooie opgravingen bekijken zoals de Frangkokastello en Knossos. Ook voor de kinderen is het een leerzame ervaring om opgravingen te bekijken. Veel informatie over Kreta kun je ook vinden op internet of in een reisgids. Ook bij een reisorganisatie krijg je recente informatie over wat er te doen is op Kreta tijdens je vakantie.

Vakantie Kreta

In de zomermaanden is Kreta een vakantiebestemming waar veel toeristen naar toe komen. Maar ook in de wintermaanden weet het zijn toeristen goed aan te trekken. De gemiddelde temperatuur is in de winter 16 graden, de zon schijnt dan gemiddeld maar vier uur per dag. Maar in de zomer is het er gemiddeld 30 graden en is de zon er gemiddeld 14 uur per dag. Je kunt dus zelf een keuze maken wanneer je gaat, als je lekker bruin wilt worden dan zijn de zomermaanden een echte aanrader, maar als je liever komt wanneer het wat rustiger is, dan is de winter de beste vakantietijd voor Kreta.

Kreta bevat veel mooie plaatsen die druk worden bezocht door de toeristen. De meest bekende plaats, voornamelijk onder de jongeren, is Chersonissos, daarnaast zijn Agios Nikolaos, Malia en Rethymnon ook plaatsen waar veel toeristen komen. Als je in de zomermaanden naar één van deze plaatsen toe gaat, dan zul je merken dat de discotheken en kroegen tot in de vroege ochtend uren door gaan. Het feesten is Kreta is een belangrijke gebeurtenis in de zomermaanden. Dit is dan ook de reden dat veel toeristen juist in de zomermaanden hier lekker komen genieten van de welverdiende vakantie.

Vliegen naar Kreta

Maar heb je al in gedachten hoe je naar Kreta komt? Het makkelijkste is om per vliegtuig naar Kreta te komen. Kreta heeft namelijk drie internationale vliegvelden waar je gebruik van kunt maken. Het grootste vliegveld ligt vlakbij Heraklion en dan zijn er nog twee kleinere vliegvelden gelegen bij Sitia en Chania. De vliegreis naar Kreta is zeker niet lang, hij bedraagt namelijk drie uur en vijfenveertig minuten wanneer je vanaf Schiphol zou vertrekken. Vanaf het vliegveld kun je dan naar je hotel worden gebracht met de bus of een klein taxibusje. Deze worden vaak al door de reisorganisatie geregeld.

Op Kreta kun je heerlijk wandelen, langs de vele havens en langs de stranden. Heerlijk een frisse duik nemen in het zeewater, lekker aan het strand liggen zonnen, het is allemaal mogelijk tijdens jouw vakantie in Kreta. Laat je daarom eens goed verwennen en kies een vakantiebestemming op Kreta waar jij de tijd van je leven zult hebben. Voor meer informatie kun je ook altijd een reisaanbieder raadplegen of informatie opzoeken op internet.

Je kunt een vakantie hebben op Kreta waarbij je erg actief bent en avontuurlijk bent ingesteld om alle opgravingen en monumenten te bekijken. Maar je kunt ook kiezen voor een rustige strandvakantie aan het heerlijke strand van Kreta.