Vliegtickets Griekenland

Vliegtickets Griekenland

Griekenland is een populair vakantieland in Zuid-Europa met uitgestrekte kustlijnen en vele eilanden in de Egeïsche en Middellandse Zee. Jaarlijks wordt het land druk bezocht door miljoenen toeristen, die komen voor het prachtige weer, de natuurlijke schoonheid en de historische bezienswaardigheden. Het land is geografisch gezien het waard om te zien met een bergachtige omgeving. De vele badplaatsen staan bekend om de aantrekkelijke stranden, het bruisende nachtleven en de luxe hotels. Historisch gezien is het een zeer interessant land met een zeer groot verleden. U kunt in Griekenland één van de meest fascinerende bezienswaardigheden ter wereld bewonderen. Griekenland biedt goede mogelijkheden voor een top vakantie!

Griekse taal

Grieks is de officiële taal van het land, maar desondanks zult u er zich prima kunnen redden in het Engels. Naast Engels, wordt er ook veel waarde gehecht aan het Italiaans en het Duits. Het overgrote deel van de Griekse bevolking beschikt over basiskennis van het Engels. Toch zullen de Grieken het zeker leuk vinden wanneer u laat zien dat u een aantal Griekse woorden kent, alleen al door te groeten in het Grieks wordt u vriendelijk ontvangen. Ondanks dat het Grieks geen Latijnse alfabet kent, zijn plaatsnamen op verkeersborden en dergelijke overal in het land wel vertaald naar het Engels.

Klimaat Griekenland

Griekenland beschikt over een gevarieerd klimaat, ondanks dat het land relatief klein is. Het grootste gedeelte van het land heeft een mediterraan klimaat, dat gekenmerkt wordt door warme en droge zomers en milde winters. De eilanden in de Egeïsche Zee en ten zuiden van het land behoren tot de droogste gebieden van Griekenland. Het meest aantrekkelijke weer vindt u tussen mei en juni en tussen september en oktober. Het hoogtepunt qua hitte begint in juli en het duurt tot augustus. Verder vindt u in Griekenland ook het alpine klimaat en het continentale klimaat. Met zeer koude winters en warme zomers. Een vakantie in Griekenland vergeet u nooit meer.

Rhodos

Rhodos heeft een reputatie dat het een van de meest wenselijke Griekse vakantiebestemmingen is, en dit niet voor niets. Rhodos is rijk aan historie en monumenten en beschikt over prachtige stranden. Je vindt er een groot aanbod aan luxe en goedkope hotels. Van 2-sterren appartementen tot 5-sterren all inclusive resorts. Kreta is net als Rhodos een prachtig eiland en wordt beschouwd als één van de populairste bestemmingen van Europa. Bezoekers uit de gehele wereld boeken vooral in de zomer een last minute naar Kreta en genieten van een heerlijke vakantie.

Last minute Rhodos

Rhodos is een prachtige vakantiebestemming in Griekenland, gelegen aan de oostkust van Griekenland. Je hebt er een fascinerende omgeving met veel groen en mooie fonteinen. Een van de oude wereldwonders is te vinden in Rhodos, namelijk de Colossus van Rhodos. Het idee dat er een wereldwonder aanwezig is, is al een reden om een last minute te pakken naar Rhodos en te genieten van een top vakantie!

Last minute Kreta

Ook Kreta is een populair eiland in Griekenland. Kreta beschikt over een brede geschiedenis en heeft een magische sfeer. Het eiland wordt jaarlijks druk bezocht door Europeanen. Kreta is vooral bekend om de historische ruines en de prachtige stranden. Wacht niet langer af en boek een voordelige last minute naar Kreta!