Vliegreis Turkije

Vliegreis Turkije

Wat je ook zoekt in Turkije zul je het vinden. Wil je een levendige omgeving met veel restaurants en uitgaansgelegenheden? Of de rust van een pittoresk klein plaatsje, Turkije heeft het. Prachtige stranden zijn er in overvloed en in alle vormen en maten. Ook de cultuursnuivers zullen vanwege de rijke historie volledig aan hun trekken komen. Ben je op zoek naar een strandvakantie kijk dan op onze zonvakantiepagina. Wil je alleen een goedkope vliegticket naar Turkije? Kijk dan op onze vliegticketpagina. Geld bespaar je door een lastminute naar Turkije te boeken. Wacht niet langer want Turkije is prachtig.

Oost en west

Turkije is vooral de brug tussen Oost en West. Bij aankomst ervaar je direct een andere wereld, maar je voelt je er snel thuis. Het land is islamitisch, maar kerk en staat zijn duidelijk van elkaar gescheiden. Op amper drie uur vliegen van Amsterdam vind je prachtige stranden, een diepblauwe zee, een gastvrije bevolking en sporen van duizenden jaren geschiedenis. Kortom het ideale vakantieland. De hoofdstad is Ankara (in het oostelijk gedeelte), maar het historische Istanbul is natuurlijk op zichzelf al een reis waard. Niet alleen de vroegere en hedendaagse Turkse cultuur biedt de vakantieganger een afwisseling op de bekende strandvakanties. Op Turks grondgebied vind je vooral in de kuststreken overblijfselen van de Griekse, Romeinse en Byzantijnse cultuur (Pergamon, Milete, Troje, Efese, Aspendos en Side). Er bestaan verschillende mogelijkheden om deze kunstschatten te bezoeken met georganiseerde rondritten door het klassieke Turkije, Anatolië (het oostelijk gelegen binnenland), of de Turkse Riviera.

Strandvakantie Turkije

De zon en strandliefhebbers komen in Turkije volop aan hun trekken. In het zuiden kun je genieten van de zand- en kiezelstranden van de Turkse Riviëra. In het zuidwesten ligt de Egeïsche kust met mooieTurkije vakanties badplaatsen als Marmaris en Fethiye. Heel bekend en populair zijn de steden en badplaatsen Bodrum en Kusadasi met hun prachtige stranden. Natuurlijk mag je niet vergeten om van de echte Turkse sfeer te proeven. De Turkse keuken is heerlijk en behoort tot de beste van de wereld, het winkelen is een hele belevenis in de smalle straatjes van de steden. Hier word je verleid door prachtige producten (tapijten, juwelen, lederwaren) en door exotische geuren van de vele theehuisjes en kruidenwinkels. Turkije heeft een zonnig klimaat. Door de verschillende landschappen die Turkije heeft zijner ook verschillende klimaten. De kustgebieden van Turkije hebben hete, droge zomers, en milde winters. In het midden van het land zijn de winters erg streng en heeft men ook hete zomers. Er kan dus op sommige plaatsen in Turkije zelfs geskied worden. Een ideale periode om naar Turkije op vakantie te gaan is het voor- en najaar. Voordelen van deze maanden zijn natuurlijk de rust en de temperatuur. In deze maanden zijn de stranden niet overvol en is de gemiddelde temperatuur ca. 25 graden Celsius. In de maanden juli en augustus is het aan de zuidkust subtropisch warm.