Parkeren Vliegveld Weeze

Wanneer je van luchthaven Weeze vertrekt, is het wel handig als je weet waar je moet parkeren. Of het nu is dat je iemand weg moet brengen, weggebracht wordt of je auto op het vliegveld wilt laten tijdens je reis, het is fijn om te weten hoe het zit. Zo kun je je voor je naar de luchthaven Weeze vertrekt alvast inlezen wat je kunt verwachten. Op het vliegveld Weeze zijn meer dan voldoende parkeerplekken beschikbaar en deze worden tegen verschillende tarieven aangeboden. Hier alle parkeeraanbiedingen. Voor luchthaven Weeze is het niet nodig om te reserveren. Er zijn 7.000 parkeerplaatsen waar je kunt parkeren als je vanaf Weeze Airport vertrekt. Er zal dus altijd wel een plaatsje vrij zijn om je auto neer te zetten voor je vertrek.

Onbeveiligde parkeerplaatsen Weeze

Een nadeel van de parkeerplaatsen op luchthaven Weeze is wel dat deze niet beveiligd zijn. Dit is natuurlijk wel nadelig als je je auto wilt laten staan terwijl je op reis gaat. Verder moet je de parkeerkosten per pin, creditcard of contant betalen. Er zijn parkeerautomaten waar je een kaartje kunt kopen om van het vliegveld af te rijden. Deze staan zowel in de terminal als bij de parkeerplaatsen zelf. Wanneer je op P1 of P3 wilt parkeren, zul je bij binnenkomst sowieso al €3 moeten betalen. Je hebt dan een uur de tijd. Als je dus iemand af wilt zetten of zelf afgezet wordt, kan de chauffeur een uur lang afscheid nemen. Zo is het niet nodig om je tijdens het afscheid te haasten.

weeze parkeren vliegveld

Dichtbij Weeze parkeren

Veel Nederlanders kiezen ervoor om van luchthaven Weeze te vertrekken in plaats van de Nederlandse vliegvelden. Dit is omdat Weeze vaak hele goedkope vluchten te bieden heeft en de rasechte Nederlanders houden van geld besparen. Als je je auto langere tijd op Weeze wilt parkeren, dan is het wel fijn dat je een parkeerplaats hebt die dicht bij de terminal te vinden is. Hiervoor zijn meerdere opties en waar het in verschilt, is het tarief wat je voor parkeren moet betalen. Wanneer je het niet erg vindt wat langer te moeten lopen, zijn er ook nog opties waar je geld mee kunt besparen en dat zijn parkeerplaatsen die wat verder weg zijn. Geld besparen is altijd goed en als je op tijd bent, is een stukje lopen geen probleem.

Verschil in afstand tot terminal

Doordat de parkeerplaatsen onbewaakt zijn, kunnen de kosten voor het parkeren laag gehouden worden. Je hebt geen rompslomp met een plekje reserveren en kunt gewoon naar het vliegveld heen reizen en een parkeerplaats pakken. Pas als je weer wegrijdt vanaf luchthaven Weeze zul je moeten betalen. Er zijn 3 verschillende parkeerplaatsen. De P1 parkeerplaats is heel dicht bij de terminal te vinden. Hierdoor hoef je dus niet ver te lopen en ben je sneller aanwezig om de incheckprocedure te doorlopen. P2 is iets verder weg van de terminal maar is nog steeds prima te doen als je wat goedkoper wilt parkeren. De P3 parkeerplaats is het verste weg en is daarom de minst favoriete keuze. De tarieven per parkeerplaats veranderen pas als je lange termijn wilt parkeren.

Kosten parkeren Weeze Airport

Op alle 3 de parkeerplaatsen op luchthaven Weeze betaal je van 60 minuten tot 5 uur parkeren hetzelfde tarief. Dit start met €2 en loopt telkens met €3 omhoog tot een bedrag van €14. Vanaf 6 uur zul je pas verschil merken. Je betaalt dan voor P3 per dag €12. Voor P1 is dit €18 en voor P2 is dit €15. Vanaf 4 dagen tot een week betaal je hetzelfde tarief. Voor P1 is dit dan €72 voor zowel 4 dagen parkeren las 7 dagen parkeren. Voor P2 en P3 zijn dit €57 en €47. Het is dus maar net wat je zelf wilt. Het maakt in feite geen verschil of je P1, P2 of P3 kiest, je betaalt alleen voor de afstand tot aan de terminal.

Kiss & Fly Weeze

Het is ook mogelijk gebruik te maken van Kiss & Fly op luchthaven Weeze. Je parkeert dan op de parkeerplaats bij de terminal en betaalt hiervoor €2. Je hebt dan een uur de tijd om afscheid te nemen. Doe je er langer dan een uur over, zul je hiervoor moeten betalen. Voor gehandicapte reizigers is het mogelijk om op P1 te parkeren voor het tarief van P3. Op deze manier probeert luchthaven Weeze de gehandicapte reizigers tegemoet te komen. Vooraan P1 op de eerste rij zijn gehandicaptenparkeerplaatsen te vinden. Je zult dan wel een parkeerkaart voor het raam moeten leggen die voor gehandicapten is. Je zult het ook bij het bureau van de parkeerplaats moeten melden zodat ze op de hoogte zijn. Deze is te vinden in de terminal.

weeze parkeren vliegveld