Parkeren Vliegveld Brussel Zaventem

Wanneer je van luchthaven Brussel vertrekt, zul je natuurlijk je auto ergens moeten parkeren. Ook als je iemand weg moet brengen naar het vliegveld is het fijn als je even dichtbij de terminal kunt parkeren. Voor iedereen die met de auto naar luchthaven Brussel komt, heeft het vliegveld wel een goede parkeerplaats te bieden. Er zijn namelijk meer dan 10.000 autoparkeerplaatsen op het vliegveld welke op loopafstand van de luchthaven zijn. Klik hier voor Parkeer aanbiedingen. Verder zijn er ook nog ruim 2000 parkeerplekken vanuit waar je met een shuttlebus naar de terminal gebracht wordt. Hier betaal je vaak wat minder voor. Er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden om je auto neer te zetten. Ook als je enkel iemand wilt afzetten op het vliegveld of zelf weggebracht wordt met de auto.

Dichtbij Zaventem parkeren

Wanneer je het liefst dichtbij wilt parkeren kan dit op de P1, P2 en P3 parkeerplaatsen. Je betaalt dan €2 per 30 minuten en bent ongeveer 100 meter van de terminal af. Het maximale bedrag voor deze parkeerplaatsen is €23 per dag. Als je een Pcard+ hebt, dan ben je nog voordeliger uit. Dan krijg je namelijk de eerste 30 minuten gewoon gratis. De P1 fast zone hanteert iets andere prijzen en dat is omdat het ook maar 1 minuten lopen is naar de terminal. Je betaalt hier voor een half uur €5 en voor een uur €7. Het maximale bedrag per dag voor deze parkeerplaats is ook iets hoger met €25. Het voordeel is dan dat je heel dichtbij de terminal bent en geen kilometers moet lopen.

parkeren brussel zaventem airport

Geld besparen op parkeren Brussel

Aangezien op reis gaan vaak al prijzig genoeg is, is het mogelijk om op luchthaven Brussel ook te besparen op de parkeerkosten. Hiervoor zijn de Discount parkings 1 & 2 in het leven geroepen. Op deze 2 parkeerplaatsen kun je een stuk goedkoper parkeren en stap je vervolgens in de gratis shuttlebus die je veilig naar de terminal toe brengt. Je zou in plaats van deze parkeerplaatsen ook kunnen kiezen voor het Car Hotel. Hier kun je je auto beveiligd neerzetten. Je zult ook daar in een shuttlebus moeten stappen om vervolgens bij de terminal aan te komen. Dit ritje is wel wat langer en duurt een kwartier. Het is dus maar net wat je voorkeur naar uitgaat en daarbij is ook van belang hoe laat je vliegt natuurlijk.

VIP Parkeren Brussel

Als je liever gewoon een goede service wilt als het op parkeren aankomt en er zelf weinig voor hoeft te doen, dan kun je eens kijken naar P Lock en P1 VIP op luchthaven Brussel. Dit zijn een parkeerplaatsen voor iedereen die service en extra beveiliging wil. Deze 2 parkeerplaatsen zijn gewoon naast de terminal te vinden en het is ideaal als je niet te ver wilt lopen. VIP Parking ligt dan net iets dichter bij de Lock Parking, maar beiden zijn binnen 150 meter van de terminal af. Voor deze parkeerplaats is het wel nodig om voor de tijd te reserveren. Op deze manier weet je zeker dat je een parkeerplaats kunt bemachtigen en weet je zeker dat je je auto zeer veilig staat tijdens je reis.

Iemand afzetten op vliegveld Brussel

Als je iemand wegbrengt of weggebracht wordt met de auto, zijn er speciale plekken op luchthaven Brussel waar je gratis mag parkeren voor een bepaalde tijd. Deze plekken heten ook wel drop-off zones en bieden je de mogelijkheid om 10 minuten afscheid te nemen. Deze drop-off zone is 5 minuten van de terminal af en is makkelijk te bereiken. Als je toch wat langer de tijd wilt nemen voor het afscheid, dan kun je gebruikmaken van de P1 of P2 parking. Je kunt dan alle tijd nemen die je nodig hebt, en daar betaal je natuurlijk wel gewoon parkeergeld voor. Als je een Pcard+ hebt dan kun je hier gewoon gratis parkeren het eerste half uur. Als je vaker vanaf vliegveld Brussel vliegt, kan zo’n kaart interessant zijn.

Drop-off zone kosten Zaventem

Houd in de gaten met de drop-off zone dat je als je te lang stilstaat, langer dan 10 minuten, dat je hiervoor moet betalen. Je zult dan €10 plus €2 per elke extra minuut moeten betalen. Je mag daarnaast maar 1 keer per uur gebruik maken van de 10 minuten van de drop-off zone. Het is ook enkel om passagiers snel uit te laten stappen en vervolgens weer verder te rijden. Wanneer je kiest voor de P1 of P2 om langer afscheid te nemen betaal je €2 per half uur als je maximaal een uur blijft staan. Je mag niet naar binnen de terminal in, maar kunt buiten de luchthaven Brussel in ieder geval voor een wat langere tijd afscheid nemen van elkaar wanneer je dit wenst.

en