Parkeren Schiphol

Als je vakantie start vanaf luchthaven Schiphol, zul je waarschijnlijk ook je auto ergens moeten kunnen parkeren. Dit kan zowel voor kort parkeren zijn als lang parkeren In sommige gevallen brengt iemand je misschien naar luchthaven Schiphol en zal de persoon in kwestie gebruik maken van kort parkeren. Wanneer je je auto op Schiphol wilt laten terwijl je op reis bent, dan zul je je auto moeten parkeren op de lang parkeren parkeerplaatsen. Er zijn een aantal opties waar je gebruik van kunt maken. Het is dan maar net wat je zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dichtbij de terminals te parkeren, maar ook als je geld wilt besparen zijn er mogelijkheden op te parkeren op of bij de luchthaven. Hieronder kun je er alles over lezen.

P1 Kort Parkeren Schiphol

Wanneer je een korte reis gaat maken vanaf luchthaven Schiphol kan het een goed idee zijn om te kiezen voor kort parkeren op P1. Dit is handig wanneer je tot 48 uur gebruik zult maken van de parkeerplaats. Het fijne aan deze parkeerplaats is dat de terminal op loopafstand is en het een parkeerplaats is die grotendeels overdekt is. Deze parkeerplaats is daarnaast ook nog eens goed beveiligd door middel van videotoezicht. Ook als je weggebracht wordt of zelf iemand wegbrengt, is dit de beste keuze. Juist omdat de garage zo dicht bij de terminal is, ben je na het afleveren van een passagier snel weer op weg. Het is mogelijk om online een plekje te reserveren, maar het is niet echt verplicht om te doen.

 schiphol parkeren informatie

P1 Holiday Parking Schiphol

Als je langer dan 48 uur gebruik wilt maken van een parkeerplaats op luchthaven Schiphol dan is P1 Holiday Parking misschien de juiste keuze voor jou. Dit is een parkeergarage waar je voor langer dan 48 uur terecht komt en ook deze parkeerplaats is op korte loopafstand van de vertrekhal. Het grootste gedeelte van deze parkeerplaats is een overdekte garage en er is bewaking aanwezig om goed op je auto te letten terwijl je op reis bent. Als je graag dichtbij de terminal wilt zijn, is dit de beste keuze voor jou. Het is mogelijk om een parkeerplaats te reserveren en dit is eigenlijk wel aan te raden vanwege het beperkte aantal plekken. Reserveer op tijd en zorg dat je een plek op deze top parkeerplaats hebt.

P3 Lang Parkeren Schiphol

Mocht je geld willen besparen op je parkeerkosten bij de luchthaven van Schiphol, dan kun je ook kiezen voor P3. Dit is een parkeerplaats voor lang parkeren en je hebt de keuze uit een overdekte of onoverdekte parkeerplek. Op de parkeerplaats is permanent videotoezicht aanwezig en je bent in ongeveer 5 minuten bij de terminal. Elke 10 minuten vertrekken er pendelbussen om je van de parkeerplaats naar de terminal te brengen. Wat ook handig is aan P3 lang parkeren, is dat er speciale plekken zijn om je bagage in- en uit te laden. Wil je op deze P3 parkeerplaats op vliegveld Schiphol parkeren, dan hoef je niet te reserveren. Het kan je echter wel wat geld besparen als je er voor kiest om van tevoren te reserveren.

dichtbij schiphol parkeren

P4 Basic Parking Schiphol

De voordeligste parkeerplaats van luchthaven Schiphol is P4 Basic Parking en ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de terminal af. Het is een groot maar zeer overzichtelijk parkeerterrein waar goede bewaking is en er 24/7 op je auto wordt gelet. Elke 15 minuten vertrekken er weer pendelbussen naar de vertrekhallen en dit geldt natuurlijk ook voor de terugweg naar de parkeerplaats toe. Als je gebruik wilt maken van P4 Basic Parking dan zul je hiervoor online moeten reserveren. Je kunt een plekje boeken tot 4 uur voor je aankomt op Schiphol. Dit is nodig omdat het parkeerterrein ontzettend populair is en er maar een beperkte hoeveelheid aan parkeerplaatsen beschikbaar is. Zorg dus dat je op tijd een plekje reserveert zodat je wat geld kunt besparen.

Parkeren in de buurt van Schiphol

Als laatste kun je natuurlijk ook rondom luchthaven Schiphol kijken voor parkeerplaatsen. Via Parkos kun je bijvoorbeeld goede kwaliteit parkeerplaatsen vinden die niet heel ver van het vliegveld af liggen. Je kunt op Parkos gelijk zien hoe de parkeerplaats is en of deze bijvoorbeeld 24/7 bewaakt wordt. Ook kun je de waardering van andere reizigers bekijken en zo bepalen of een parkeerplaats wat voor jou is. Er rijden ook vanaf deze parkeerplaatsen vaak pendelbussen om je naar het vliegveld Schiphol te brengen. Zodra je geland bent, kun je bellen met de parkeerplaats en wordt er weer een pendelbus geregeld die je terug naar de auto brengt. Door voor dit soort parkeerplaatsen te kiezen, kun je eenvoudig wat geld besparen op het parkeren op vliegveld Schiphol.