Wat is een ESTA?

roadtrip door amerika

Een ESTA is het Elektronische Systeem voor Reisvergunningen. Het is een online systeem ontwikkeld door de overheid van de Verenigde Staten om reizigers voorafgaand aan hun reis door te lichten voordat zij toestemming krijgen om naar de Verenigde Staten te reizen. Alleen staatsburgers van de 36 landen die de Opschorting van Visa Verklaring hebben ondertekend kunnen de Verenigde Staten betreden met behulp van ESTA. Staatsburgers van landen die de Opschorting van Visa verklaring niet hebben ondertekend moeten een aanvraag indienen voor een normaal visum dat toegang geeft tot de V.S.

aanbieding tui.nl

De volgende landen vallen onder het Opschorting van Visa Verklaringsprogramma: Andorra, Australië, België, Brunei, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zuid Korea, Zweden en Zwitserland.

Zodra de reiziger de ESTA Reisvergunning heeft bemachtigd, kan hij of zij de Verenigde Staten meerdere keren bezoeken binnen de beperkingen van het Opschorting van Visa Verklaringsprogramma. Reizigers die de Verenigde Staten onder het Opschorting van Visa Verklaringsprogramma betreden mogen onder normale omstandigheden 90 dagen in de V.S. verblijven, maar bij binnenkomst kan er gevraagd worden naar een retour ticket en bewijs van voldoende financiën.

sunweb aanbiedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *