Zonvakantie naar Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilanden vormen een onderdeel van Spanje. De voertaal op het eiland is daardoor Spaans, maar in de meeste gevallen kunt u zich prima redden in het Engels. Het eiland heeft een bevolking van ongeveer 625.000 inwoners. Andere Canarische Eilanden zijn onder meer Gomera, Gran Canaria en Lanzarote. Alhoewel Tenerife dus tot Europa behoort, bevindt het zich op slechts 275 kilometer afstand van de Afrikaanse kust.

Tenerife is voor iedereen

Vanuit Schiphol in Amsterdam kost het ruim vier uur om een van de twee luchthavens van Tenerife te bereiken. Het zuiden van Tenerife is onder toeristen meer in trek dan het noorden. In het zuiden is het wat warmer, droger en zijn er meer toeristische attracties. Daarnaast wordt duurzaam toerisme ook steeds populairder in Tenerife. In het noorden daarentegen vindt u meer woeste natuur en authentieke taferelen. Het noorden en zuiden worden rigide van elkaar gescheiden door de vulkaan El Teide. Statistisch gezien barst deze vulkaan eens per 100 jaar uit. De laatste keer was in 1909, dus wie weet wordt u tijdens de vakantie getrakteerd op smeulende lava. In alle ernst: de vulkaan wordt met infrarood satellietbeelden in de gaten gehouden en van aanstaand gevaar is geen sprake.

De oorspronkelijke bewoners van Tenerife waren de Guanches. Hun sporen zijn bijna uitgewist, maar hier en daar wordt hun aanwezigheid geconserveerd. Bijvoorbeeld in het noorden, waar grotwoningen herinneren aan hun bestaan. Spanje nam in 1496 het eiland in. De Guanches waren het schrift niet machtig, waardoor van hun geschiedenis weinig is vastgelegd.

Geschiedenis Tenerife

De eerste toeristen bezochten Tenerife in 1895. Het vrachtschip bevatte een lading bananen, maar ook 350 Britse toeristen. Zij keerden terug metTenerife enthousiaste verhalen, en zes jaar later vertoefden al 5.000 Britten in de sub-tropische zon op Tenerife. In de jaren 60 van de vorige eeuw leefde het toerisme op Tenerife explosief op. In tien jaar tijd werd het aantal toeristen opgevoerd van 27.000 naar 300.000. Inmiddels ontvangt het eiland jaarlijks circa 5 miljoen toeristen. Dat heeft voor een ingrijpende verandering gezorgd, van een agrarische naar een dienstverlenende maatschappij.

Een warm eiland als Tenerife nodigt uit tot loomheid en luieren. Actief zijn is echter ook prima mogelijk, bijvoorbeeld in het Jungle Park, de Piramides van Güímar, op de golfbanen of via paardrijden en watersport. Tevens zijn er tennisbanen en voetbalvelden.  In de wijnregio Tacoronte Acentejo wordt jaarlijks 0,8 miljoen liter wijn geproduceerd. Het carnaval op Tenerife behelst een van de grootste straatfeesten van Europa. Is het te heet buiten? Ontsnap aan de zon in de beschutting van de bioscoop Cine Zentral Center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *