Camper rondreis Amerika

Houdt u van reizen? Bent u iemand die tijdens uw vakantie veel dingen wilt zien en niet lang op één plek wilt blijven? Dan zou u eens kunnen nadenken over een mooie camperreis door de Verenigde Staten van Amerika. Zodoende kunt u veel van het land zien in uw eigen tempo.

Eigen camper of huren?

Als u ervoor kiest om een camperreis door Amerika te gaan maken staat u direct voor een volgende keuze: gaat u een camper huren, de zogenaamde ‘Fly Drive’, of neemt u uw eigen camper mee. Als u uw eigen camper meeneemt zult u per boot naar de VS moeten. Terwijl u met huren naar de USA kunt vliegen en dus sneller aan uw rondreis Amerika kunt beginnen. Vaak zijn vliegtickets goedkoper dan tickets voor de boot. Daarnaast zitten er in de VS niet alle dealers om de hoek dus ook hier zou je rekening mee moeten houden met het meenemen van je eigen camper. Mocht je een camper huren dan krijg je hier vaak ook de service bij van pechhulp.

Rondreizen USA

Mocht u voor enkele weken een reis maken door de VS dan zou u van te voren moeten uitzoeken wat u graag wilt gaan zien en waar in Amerika u gaat beginnen met uw reis. Het is namelijk onmogelijk om in enkele weken een dergelijk groot oppervlakte als Amerika te doorkruisen en daarbij alle bezienswaardigheden wilt zien. De keuze om waar te beginnen is het makkelijkst als de VS wordt opgedeeld in het westen en het oosten. In het westen bevinden zich vooral de bergen en woestijnen en in het oosten vooral de meren en heuvels, daartussen liggen de prairies en de vele immense landbouwgronden. Maar zelf al delen we het land zo op dan nog duurt het meer dan enkele weken om alles te zien wat Amerika te bieden heeft.

Voordat u echter naar de Verenigde Staten vertrekt moet u er zeker van zijn dat al uw papieren in orde zijn. Zorg ervoor dat uw rijbewijs en reisdocument niet afloopt tijdens uw vakantie. Wat ook zeker een belangrijk gegeven is, is het USA visum dat je wellicht aan zou moeten vragen. Hiervoor moet je voordat je aan boord van het vliegtuig stapt een online ESTA-formulier hebben ingevuld. Doet u dit niet dan is de kans groot dat de vliegtuigmaatschappij u niet toelaat aan boord van het vliegtuig te stappen.

Er valt dus veel te regelen voordat u deze trip kunt ondernemen maar zodra u dit allemaal heeft afgerond kunt u zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

De Verenigde Staten (V.S.) zijn vijftig verschillende staten die op het continent Noord-Amerika liggen. In het Engels noemt men het de United States of America (USA). Een aantal van de staten zijn eilandjes in de Caribische Zee en de Pacifische Oceaan. De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land en tevens het op twee na meest bevolkte land ter wereld. Volgens het CIA factbook heeft de Verenigde Staten 313 miljoen inwoners.

Algemene informatie

In het noorden van de V.S. ligt Canada en in het zuiden grenst het aan Mexico en de Golf van Mexico. In het oosten wordt het land begrensd door de Atlantische Oceaan en in het westen door de Stille Oceaan. De grootste stad van de Verenigde Staten is New York en dit is tevens het economisch centrum. De hoofdstad en het politieke centrum is Washington. Er zijn een aantal gebieden in de Verenigde Staten die nogal afgelegen liggen. Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen en Wake Island en nog een aantal staten zijn eilanden in de Stille Oceaan. In de Caribische Zee liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden, Navassa en Puerto Rico.

Natuur in de V.S.

De Verenigde Staten zijn groot en het klimaat is erg verschillend. Hierdoor is de natuur van dit land ook veelzijdig. Het midden van dit land bestaat voornamelijk uit woestijn of halfwoestijn. Aan de Oostkust van de USA vindt men juist een berglandschap die weelderig en begroeid is. Ook de westkust bestaat uit bergen, maar deze zijn veel steiler.

Bevolkingsaantal Verenigde Staten

De Verenigde Staten had in 1776 slechts drie miljoen inwoners. Het bevolkingsaantal Verenigde Staten is echter snel gegroeid en in 1915 telde het land al honderd miljoen inwoners. Dit werden er tweehonderd miljoen in 1968 en in 2010 woonden er 308.745.538 mensen in het land. De inwoners van de V.S. zijn van diverse afkomsten. De inwoners die van Europese oorsprong zijn, beslaan ongeveer 65% van de landbevolking. De latino’s beslaan 15,8% van de bevolking en 12,4% is Afrikaans-Amerikaans. Dan is er nog 0,6% die gedeeltelijk Afrikaans-Amerikaans is en 4,5% is Aziatisch. De inheemse bevolking beslaat 0,9%.

Armoede in de Verenigde Staten
De meeste mensen denken dat de United States of America erg rijk zijn, omdat het een wereldmacht is. Aan de ene kant is dit waar, maar aan de andere kant leven er ook veel mensen in armoede in de Verenigde Staten. Er zijn 37 miljoen inwoners afhankelijk van de voedselbank, wat neerkomt op één op de acht inwoners. In het westen is het dan ook het meest armoedige land. De mensen die werkeloos zijn worden niet geholpen met een uitkering en zij hebben in de meeste gevallen dus helemaal niets om van te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *