Vakantie Domburg

De Zeeuwse plaats Domborg behoort tot de belangrijkste kunstenaarsdorpen van heel ons land en is dan ook een geweldige bestemming voor iedereen die tijdens de vakantie vooral veel kunst wil bewonderen. Er zijn talloze musea met de focus op kunst. Zo zijn de bekende kunstenaars Piet Mondriaan en Jan Toorop onlosmakelijk verbonden met Domburg. Echter, de plaats heeft natuurlijk veel meer te bieden dan enkel kunst. Ook als je tijdens je vakantie zoekt naar een mooie natuur, pure ontspanning of een sfeervol winkelcentrum zit je zeker goed in het gezellige dorp Domburg.

Tips in Domburg

De eerste highlight heeft als vanzelfsprekend met kunst te maken. In het Marie Tak van Poortvliet Museum kun je steeds wisselende exposities en tentoonstellingen bekijken. Bezoek je liever een museum met de focus op het prachtige Zeeuwse landschap? Dan is het Terra Maris een uitstekende optie. Dit museum heeft een indrukwekkende landschapstuin van maar liefst 2,5 hectare groot. In het Arsenaal kun je een dagje leven als een echte piraat, wat vooral ook erg bijzonder is voor kinderen en Deltapark Neeltje Jans is ook zeker een leuk uitstapje voor het hele gezin. Al deze activiteiten en uitjes zijn te vinden in, of op korte afstand van, het aantrekkelijke dorpje Domburg.

In de plaats zelf is ook alle ruimte om heerlijk te ontspannen. Dit doe je bijvoorbeeld in De Parel, het activiteitencentrum waar je onder meer een zwembad en een kuuroord kunt vinden. Daarnaast is er in dit vrijetijdscentrum ook een bowlingbaan en is er de mogelijkheid tot squashen voor de echte sportievelingen. Ben je groot fan van architectuur en wil je tijdens je vakantie in Domburg ook aandacht besteden aan het bewonderen van bijzondere gebouwen? Dan is het Stadhuis het beginpunt. Het Stadhuis bestaat al sinds 1567 en heeft een zeer bijzonder uurwerk. Het Badpaviljoen stamt uit 1837 en werd in het verleden gebruikt als badhuis en koffiehuis. Nu vind je er een goed restaurant. In Domburg kun je ook Villa Carmen Silva bewonderen, een prachtig pand uit 1885.

Vakantie in Domburg

Een vakantie in Domburg is altijd enerverend en onvergetelijk. De vele oude en nieuwe gebouwen, de gezellige horecagelegenheden en sfeervolle winkels bieden veel vertier. Een bijzonder stuk kunst is ook terug te vinden in Domburg en is dan ook een bezoek waard. Piet Mondriaan heeft meerdere kunstwerken gemaakt waarop een kerk centraal staat. Deze kerk staat in Domburg. Het gaat om de Nederlands Hervormde Kerk met de indrukwekkende toren.