Vakantie Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede bestaat uit de dorpen Burgh en Haamstede en is een woonkern die te vinden is op het eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Burgh-Haamstede is een uitstekende bestemming voor iedereen die eens nader kennis wil maken met alles wat Zeeland te bieden heeft, van de visserij tot de stranden langs de Noordzee. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, winkelen, cultuur snuiven, natuur ontdekken, activiteiten ondernemen en natuurlijk uitgaan in de vele horeca- en uitgaansgelegenheden. Burgh-Haamstede is feestelijk voor de jeugd, heerlijk rustig voor de rustzoekers en bijzonder voor de natuurliefhebbers en shoppers.

Tips in Burgh-Haamstede

Zierikzee is de grootste kern op het eiland Schouwen-Duiveland en Burgh-Haamstede verdient een sterke tweede plaats. Je kunt er uren wandelen over de aangelegde wandelpaden in het duingebied. Onderweg kun je genieten van de meest bijzondere uitzichten en in de verte kun je de vuurtoren trots aan de kust zien staan. Uiteraard kun je een bezoek brengen aan deze vuurtoren om er eens nader kennis mee te maken. De vuurtoren is te vinden in Nieuw-Haamstede en was ooit echt beroemd. Deze vuurtoren stond namelijk om het oude briefje van 250 gulden weergegeven.

Er is een mooi park om lekker te gaan picknicken, te wandelen of te recreëren. In dit park is ook een indrukwekkend kasteel te vinden dat omringd wordt door grachten. Burgh-Haamstede wordt veel aangedaan door actieve wandelaars. De welbekende North Sea Trail, of ook wel de Europese Wandelroute E9, loopt namelijk dwars door de kern heen. Ben je een absolute liefhebber van musea? Dan heb je ook keuze in Burgh-Haamstede. Je kunt naar Museum De Burghse Schoole om het onderwijs van een eeuw geleden eens nader te bekijken, maar je kunt bijvoorbeeld ook naar Stichting Brilmuseum Ogen Tekort.

Vakantie in Burgh-Haamstede

Het Zeeuwse Burgh-Haamstede biedt leuke winkeltjes, gezellige terrassen en sfeervolle horecagelegenheden, een mooi strand, indrukwekkende wandel- en fietsroutes en uiteraard een prachtige natuur. De visserij speelt hier nog altijd een rol en ook de geschiedenis duikt hier en daar duidelijk op. Kortom, een vakantie in deze woonkern op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland is de moeite waard voor iedereen die wil genieten van diversiteit op niet al te grote afstand van huis.