Vakantie Vlieland

Vlieland is een klein eiland met een lengte van slechts twintig kilometer. Echter, dit zegt helemaal niets over de mogelijkheden van het eiland. Die zijn er namelijk in overvloed. Het eiland is op de eerste plaats een waar paradijs voor mensen die graag in de natuur recreëren. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden op het eiland, welke je door de mooiste stukjes natuur voeren. Vlieland is een absolute must voor iedereen die de mooiste plekken van Nederland wil ontdekken. Het zal je verbazen hoeveel schoonheid er op zo’n korte afstand van huis te vinden is.

aanbieding tui.nl

Vlieland Tips

Vlieland behoort tot Friesland en onderscheidt zich van de andere Waddeneilanden door de indeling van het eiland. Alle andere eilanden hebben de haven aan de westkant, terwijl zowel de haven als het centrum van Vlieland zich juist aan de oostkant bevinden. Het eiland kent zeer gevarieerde landschappen en heeft slechts één dorp. De rest van het eiland is eigenlijk puur natuur, letterlijk. Dit betekent overigens niet dat er, buiten het bewonderen van de natuurgebieden en het bekijken van mooie vogels, helemaal niets te doen is op het eiland. Integendeel! Je kunt er een bezoek brengen aan de unieke vuurtoren, Vuurtoren Vlieland, of een uitje maken naar Informatiecentrum de Noordwester.

Daarnaast is een uitstapje naar Museum Tromp’s Huys ook zeker de moeite waard. Hier leer je meer over de bijzondere geschiedenis van het eiland. Ben je juist liefhebber van kunst? Dan kun je een bezoek brengen aan Het Armhuis Uitspanning en Galery. Zin in een frisse duik, maar geen zin om naar het strand te gaan? Er is ook een fijn zwembad op het eiland te vinden, Zwembad Flidunen. Dit zwembad is ook een waterparadijsje voor jonge kinderen en daarom zeker ideaal voor een uitstapje met het hele gezin.

sunweb aanbiedingen

Vakantie op Vlieland

Vlieland is uniek ten opzichte van de andere Nederlandse Waddeneilanden, zeker wanneer het om de natuurgebieden gaat. De meeste eilanden bestaan voornamelijk uit duingebieden, terwijl Vlieland relatief veel bossen heeft. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen tussen de oude bomen en elk seizoen genieten van de veranderende natuur. In het dorp zijn enkele leuke winkels te vinden en kun je genieten van een verkoelend drankje of een heerlijke maaltijd. Vlieland is echt het eiland voor rustzoekers en natuurliefhebbers.