Vakantie Texel

Texel wordt veelal gezien als het feesteiland voor jongeren, maar dit Nederlandse Waddeneiland heeft iedereen heel veel te bieden. Jongeren, ouderen, stelletjes en hele gezinnen kunnen zich hier uitstekend vermaken. Texel is een eiland dat aandacht besteed aan het vertier van de bezoekers en dit merk je! Uiteraard is het ook een uitstekende bestemming wanneer je wilt genieten van rust en een prachtige natuur op korte afstand van huis. In alle seizoenen van het jaar kan je op Texel genieten van natuurlijk schoon.

aanbieding tui.nl

Tips op Texel

Texel heeft op de eerste plaats natuurlijk een prachtig strand waar je met zonnig weer heerlijk kunt luieren of kunt recreëren langs de kust en waar je met koeler weer heerlijke wandelingen kunt maken. Het 30 kilometer lange zandstrand biedt talloze mogelijkheden voor vertier en je kunt je natuurlijk ook uitstekend vermaken met diverse watersporten. In totaal zijn er zeven kleine dorpen te vinden op Texel, waarvan Den Burg de hoofdplaats is. Ieder dorp heeft een compleet eigen charme. Bezoek Oosterend, Den Hoorn, De Waal, De Cocksdorp, Oudeschild, De Koog en de hoofdplaats voor een middagje shoppen in de pittoreske winkelcentra of een dagje terrasjes pikken.

Het is ook zeer leuk om een bezoek te brengen aan één van de musea op het eiland. Zo kun je naar het Luchtvaartmuseum, de Oudheidkamer, het Juttersmuseum en het Maritiem. Als je echt van historie houdt, dan kun je in elk dorp ook tal van oude huisjes bewonderen. Het is overal duidelijk te zien dat de geschiedenis van Texel zeer rijk is. De oude vissersdorpjes hebben niet alleen historische woningen, maar natuurlijk ook modernere gebouwen en een bruisend uitgaansleven.

sunweb aanbiedingen

Vakantie op Texel

Wanneer je vakantie viert op Texel, dan kun je genieten van de rust overdag en je uitstekend vermaken in de uitgaansgelegenheden in de avonden. Je kunt activiteit en ontspanning goed met elkaar combineren op dit eiland. Je deelt Texel overigens niet alleen met de bewoners van het eiland, maar ook met duizenden schapen die zich ophouden in de polders. Vergeet ook zeker niet even een bezoek aan de vuurtoren van Texel te brengen. Dit maakt je beleving van het Waddeneiland echt compleet. Texel is een bijzondere bestemming voor iedereen die graag op korte afstand van thuis wil genieten van alle factoren die een vakantie tot een groot succes maken.