Vakantie Terschelling

Terschelling behoort tot de grotere Nederlandse Waddeneilanden en heeft een inwonersaantal van zo’n 5.000. Jaarlijks zijn er dan ook aanzienlijk meer toeristen op het eiland te vinden dan dat er inwoners zijn en dat is niet vreemd. Dit eiland heeft de bezoeker namelijk ontzettend veel te bieden. Overigens wordt het eiland door de bewoners zelf Schylge genoemd. Op het eiland worden drie dialecten gesproken in de dorpen. Naast hoofdplaats West-Terschelling kun je er de plaatsen Hoorn, Lies, Oosterend, Midsland en Formerend bezoeken. Daarnaast zijn er enkele interessante gebieden op Terschelling te bezoeken, zoals Seerijp, Kaart, Kinnum, Hee, Baaiduinen, West aan Zee, Landerum, Midsland aan Zee en Horp.

aanbieding tui.nl

Activiteiten op Terschelling

Terschelling wordt het meest bezocht door toeristen wanneer het Oerolfestival plaatsvindt, elk jaar in juni. Dit festival staat in het teken van cultuur, theater, muziek en vooral heel veel gezelligheid. Het behoort tot de grootste festivals in Europa. Echter, de natuur op Terschelling is ook een trekpleister van groot formaat. Tachtig procent van het hele Waddeneiland bestaat uit kwelders en duinlandschappen. Deze landschappen zijn al meer dan honderd jaar van Staatsbosbeheer en zijn werkelijk adembenemend.

Terschelling kent ook plekken waar Amerikaanse veenbessen groeien. Deze zogenaamde cranberry’s zijn er gaan groeien nadat er een vat cranberry’s op het strand aanspoelde in 1845. Nergens anders zijn deze cranberry’s te vinden en dat maakt het toch wel uniek om dit eens te bekijken. Uiteraard kun je op Terschelling een bezoek brengen aan de vuurtoren en kan je een hele dag vullen met winkelen in diverse winkelcentra van de dorpjes. Er zijn diverse goede restaurants aanwezig om lekker te eten en je kunt er tot in de kleine uurtjes genieten van gezelligheid en muziek in de uitgaansgelegenheden.

sunweb aanbiedingen

Vakantie op Terschelling

Terschelling is een uitstekende bestemming als je tijdens je vakantie graag een combinatie maakt tussen natuur en activiteit. Het eiland heeft de meest fascinerende natuurgebieden, maar heeft ook een scala aan uitgaansgelegenheden en leuke activiteiten in de diverse dorpjes. Terschelling heeft alles wat een vakantie geslaagd maakt, zowel voor jongeren als ouderen en zowel voor singles en stellen als voor gezinnen en complete families. Een vakantie op Terschelling is onvergetelijk en absoluut meer dan de moeite waard.