Vakantie Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn kleinschalig, charmant en bovenal bijzonder natuurrijk. Als je echt eens kennis wilt maken met de schoonheid van eigen land, dan doe je dit het best op de Waddeneilanden. Hier heerst rust, ontspanning en een gemoedelijke sfeer. In totaal wonen er slechts een kleine 24.000 personen op de Waddeneilanden, maar in het hoogseizoen zorgen de toeristen voor een behoorlijke toename van mensen op de Waddeneilanden. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Rottumeroog en Rottumerplaat zijn alle Waddeneilanden die bij ons land horen. De eerste vijf, ook wel bekend van het ezelsbruggetje ‘tv-tas, zijn bewoond. Hier kun je de vakantie doorbrengen in één van de sfeervolle dorpjes.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn natuurgebieden op zich. Veel gebieden die je hier aantreft vallen onder Natuurmonumenten en dat zegt uiteraard alles over de schoonheid ervan. Je kunt er uren wandelen en fietsen door een indrukwekkende natuur. Echter, tijdens het broedseizoen worden sommige gebieden afgesloten om de rust voor de vogels te waarborgen. Op Texel kun je de bijzondere lepelaar gaan bekijken in De Geul en je kunt er meer leren over de natuur in Ecomare Texel. Hier is tevens een opvang voor vogels en zeehonden te vinden. Terschelling organiseert ieder haar het Oerolfestival dat voor veel toeristen de trekpleister is om het eiland te bezoeken. Dit festival vindt plaats in juni en behoort tot de grootste locatietheaterfestivals van heel Europa. Schiermonnikoog is het Waddeneiland dat ideaal is voor strandliefhebbers. Dit strand behoort tot de mooiste en breedste stranden van heel Europa.

Vakantie op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn natuurlijk ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar puur natuur. De eilanden vormen samen een indrukwekkend gebied dat behoort tot de laatste gebieden in heel West-Europa waar men nog kan genieten van een ongerepte natuur. Uiteraard zijn er ook tal van mogelijkheden voor watersporters en liefhebbers van een echte zonvakantie. Je komt veel bijzondere dingen tegen op de Waddeneilanden. Zo zal je zeker zeehonden, unieke vogels en schelpdieren tegenkomen, maar je kunt er ook bijzondere architectuur vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Commandeurswoningen op Ameland. Er zijn veel leuke horecagelegenheden en diverse musea. Daarnaast kun je op ieder eiland een bezoek brengen aan de vuurtoren, zoals de bekende Brandaris. Alle Waddeneilanden hebben een centrum dat veel vertier te bieden heeft voor de toeristen, maar de centra worden allemaal omringd door de rust en de ruimte van de natuur. Ideaal voor een welverdiende ontspannen vakantie.

sunweb aanbiedingen