Vakantie Bodrum

Bodrum is een badplaats aan de Egeïsche kust gelegen, in een baai die tot een van de mooiste baaien ter wereld behoort. Met een moderne jachthaven en het centraal gelegen Middeleeuws kasteel is dit bij uitstek, de ideale bestemming voor de echte Turkije liefhebbers. Bodrum is een toeristische havenplaats met een groot, zeer druk en levendig centrum en veel uitgaansmogelijkheden. Centraal, bij het centrum, liggen de jachthaven en een schiereiland met een middeleeuws kasteel. De plaats is grotendeels tegen een helling gebouwd en er is voornamelijk laagbouw. Omdat de stranden klein zijn gaan veel toeristen naar in het aangrenzende Gumbet naar het strand. Bodrum is gelegen aan een ruime baai met centraal een schiereiland met een middeleeuws kasteel en erachter het centrum met vele smalle en levendige winkelstraatjes. In het westelijk deel van de plaats is een grote jachthaven met veel vissersbootjes en houten zeiljachten voor onder andere excursies.

Jachthaven Bodrum

Het centrum is zeer levendig en zeer druk. Het ligt achter de jachthaven en bestaat uit twee havenkades en een netwerk van smalle winkelsttraatjes. Er zijn winkel deze bevinden zich voornamelijk in en rond het centrum. Er zijn voornamelijk juweliers, luxe kledingzaken, lederwarenzaken en souvenirwinkels. Buiten de het centrum zijn de winkels voornamelijk op de lokale bevolking gericht. Het strand bestaat uit een zand/(fijn)grindstrand en de zeebodem is bedekt met kiezels en keien.Het Bardakci strand loopt vrij geleidelijk af,maar bij het centrum loopt dit vrij snel af. In de praktijk gaan veel mensen naar het strand in Gumbet. Winkelen in Bodrum is geweldig en leuk! Zo loop je door de nauwe straatjes in het oude gedeelte van de stad of ga je naar één van de drukbezochte markten. Als je gek bent op winkelen, dan ben je gek op Bodrum. Het grootste winkelcentrum is te vinden bij de jachthaven, hier kom je ook grote merken en ketens tegen. Voor souveniers en echte Turkse lekkernijen zit je hier ook goed.

Excursies Bodrum

Wat betreft het uitgaan zijn er verschillende manieren om je te vermaken. Er zijn veel bars in en rondom het centrum. Hier zijn er meerdere discotheken, er is een openluchtdisco en ook een disco op een boot. Er zijn veel eenvoudige Turkse restaurants en enkele fastfoodrestaurants. Ook zijn er 2 bioscopen en een aantal internetcafes. Bodrum staat bekend om een levendig en gezellig nachtleven. Bezoek één van de vele terrassen of ga met de voetjes van de vloer in een moderne bar. Dansen op de traditionele Turkse muziek kan in één van de lokale cafeetjes. Bodrum beschikt zelfs over een openlucht discotheek, hier moet je beslist eens een kijkje komen nemen. Of je nu een jonge tiener bent of al wat ouder, iedereen heeft het naar zijn zin in Bodrum.

Eventuele excursies kunnen plaatsvinden naar bijvoorbeeld :

  • Het oude centrum met het middeleeuws kasteel op het schiereiland (met archeologisch onderwatermuseum)
  • Mausoleum (graf van koning Midas)
  • Diverse boottochten naar strandjes/eilandjes in de omgeving
  • Kamelenrit
  • waterpretpark (deze is alleen geopend van mei tot en met oktober)

Stranden Bodrum

Het schiereiland Bodrum beschikt over vele stranden, als toerist zou je bijvoorbeeld elke dag een ander strand kunnen bezoeken. Van A naar B kan snel en goedkoop met de dolmus, dit is een wat kleinere type bus. Deze bus is bedoeld voor de iets kortere reisafstanden van maximaal een half uur. Hoewel het in zomermaanden erg warm kan worden is er genoeg kans om mee te doen aan één van de vele activiteiten. De hotels organiseren dan ook veel activiteiten, dan moet gedacht worden aan volleybal of misschien wel badminton. Wil je liever het water induiken, doe dan mee met waterpolo of huur een jetski. Een vakantie naar Turkije hoeft zeker niet duur te zijn. Denk aan een last-minute of boek juist zeer vroeg van te voren. Corendon is de leider in reizen naar Turkije, hier ben je vaak het goedkoopste uit. Wij wensen je heel veel plezier in het prachtige Bodrum!