Vakantie Costa del Sol

De Costa del Sol biedt een verzameling aan indrukwekkende kleine dorpjes. Het eerste waar men aan denkt bij het horen van de naam is natuurlijk de zon. Dit is niet vreemd, want je komt eigenlijk altijd een stuk bruiner terug van de Costa del Sol. Toch staat de streek voor veel meer dan enkel de zon. De sfeervolle badplaatsen die langs de kilometerslange stranden te vinden zijn bieden een scala aan horecagelegenheden, historische winkelcentra, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden. In slechts een ruime drie uur vliegen beland je in een wereld vol sfeer, gastvrijheid en activiteit. De Costa del Sol is voor jong en oud een ideale bestemming. Zowel rustzoekers als activiteitenzoekers vinden hier zeker alle factoren die de vakantie tot een groot succes maken.

Highlights van de Costa del Sol

Internationale beroemdheden genieten volop in Marbella. Wanneer jij deze plaats bezoekt, dan zal je direct weten waarom. Het indrukwekkende plein wordt op spectaculaire wijze verlicht wanneer het donker wordt. Op het plein, Plaza de Los Naranjos, kun je ook een pelgrimskapel en een grote fontein bewonderen. De Costa del Sol heeft nog een prachtige stad die je echt niet mag missen. Malaga heeft de indrukwekkende kathedraal La Manuita, de vesting Alcazaba en een Romeins amfitheater. Malaga behoort tot de steden waar de grootste contrasten tussen de Romeinse en Moorse stijlen te vinden zijn.

Wil je echt genieten van de pure charme van Andalusië? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan het kleine stadje Mijás. De kleinschalige stad is te vinden tegen een rotswand van maar liefst 400 meter hoog. Bezoek jij de Costa del Sol juist om nader kennis te maken met de rijke geschiedenis? Dan ben je goed op je plaats in Velez-Malaga. Hier kun je prachtige wandelingen maken door Barrio de San Sebastian, een middeleeuwse buurt. Op de punt van een rots kun je hier ook een fort bewonderen, het Fortalezza de Belén.

Vakantie in de Costa del Sol

De Costa del Sol is een ideale vakantiebestemming, te vinden aan de zuidoostkant van Spanje. De lange stranden zijn niet alleen uitstekend om te recreëren, maar bieden ook een uniek uitzicht op de toppen van de Sierra Nevada, welke eigenlijk altijd met sneeuw bedekt zijn. De Costa del Sol heeft alles, van natuur en cultuur tot stranden, bezienswaardigheden en natuurlijk een heerlijk klimaat. Bezoek de populaire badplaatsen, zoals Fuengirola en Tossemolinos, of geniet van de pure historie in plaatsen zoals Granada en Malaga. Aan de Costa del Sol is alles mogelijk.