Vakantie Blanes

Aan de levendige Costa Brava is de sfeervolle badplaats Blanes te vinden. De lange stranden bieden meer dan voldoende ruimte om van de zon te genieten, een duik te nemen en te recreëren in het zand, terwijl de drukke boulevard een flinke dosis gezelligheid en sfeer te bieden heeft. In de oude gemeentekern kun je struinen over de promenade, waar je wordt omringd met prachtige bomen en er zijn talloze smalle straatjes om lekker te slenteren door de omgeving.

Highlights van Blanes

Als je van natuurlijk schoon houdt, dan kun je ook een bezoek brengen aan de botanische tuin, de Jardi Botanic Mar i Murtra, welke te vinden is op de centrale heuvel. Deze prachtige tuin is meer dan vijf hectare groot en biedt ruimte aan meer dan vierduizend plantensoorten. De botanische tuin werd al in 1921 aangelegd. Kan jij je helemaal vinden in het bewonderen van mooie tuinen? Dan kun je in Blanes ook de indrukwekkende tuin Pinya de Rosa vinden, waar ruim zevenduizend planten en bloemen te bewonderen zijn.

Ben je toch meer van het bezoeken van indrukwekkende gebouwen uit de geschiedenis? Dan is de Santa Maria kerk een uitstekende optie. Dit kleine kerkje werd gebouwd in de middeleeuwen en is volledig gerestaureerd. Ook een uitstapje naar de kasteelruïne is zeker aan te raden. Deze stamt uit de tiende eeuw. Aan architectuur heeft Blanes overigens geen gebrek. De badplaats was voorheen één van de meest chique badplaatsen van Spanje en langs de kust zijn nog veel imposante aristocratische woningen te vinden. Het oude centrum is de plek waar je kunt kennismaken met de pure gastvrijheid en cultuur van Blanes.

Vakantie in Blanes

Blanes is de eerste badplaats die je tegenkomt als je vanuit Barcelona gaat rijden. Het ligt op een uurtje afstand van de bruisende stad. Als je echt wilt proeven van de oude sfeer van Spanje, letterlijk, dan kun je naar de oude vissershaven. Hier wordt elke dag een visveiling gehouden en kun je genieten van de menukaart van talloze kleinschalige eethuisjes. Blanes is een ideale plaats als je echt goed kennis wilt maken met Spanje, met de gastvrijheid, de cultuur, de sfeer en het dagelijks leven, maar het is natuurlijk ook een geweldige badplaats voor iedereen die wil genieten van zon, zee, strand, leuke uitjes en onvergetelijke activiteiten. Jong en oud kan zich uitstekend vermaken in Blanes en wie een bruisende avond uit wil kan in een uurtje in Barcelona zijn. Wat wil je nog meer?