Vakantie Costa Brava

Ben je toe aan een vakantie naar de zon, om heerlijk bij te komen van je werk of studie? De Costa Brava biedt vrijwel zeker wat je zoekt! Onder de Costa Brava valt een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee, die begint in Portbou aan de Franse grens met Catalonië en doorloopt tot de bekende badplaats Blanes. In Blanes gaat de Costa Brava over in de Costa del Maresme. Jaarlijks trekken vele honderden Nederlanders naar bekende badplaatsen aan de Costa Brava, waarvan Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Blanes, Roses en L’Escala de meest bekende plaatsen zijn. Een dergelijke vakantie is voornamelijk geschikt voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, gecombineerd met gezellige, kleine badplaatsjes. Een misverstand is dat Salou ook aan de Costa Brava ligt, dat valt namelijk onder de Costa Dorada.

Vakantie aan de Costa Brava

Een vakantie aan de Costa Brava biedt je niet alleen de mogelijkheid om van de zee en het strand te genieten, er zijn ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Voor jongeren en jongvolwassenen bieden de verschillende badplaatsen ’s avonds tal van leuke en gezellige feestjes aan, voornamelijk in het zomerseizoen. Tijdens deze feesten komen jongeren uit alle landen samen om er een gezellige avond van te maken, onder het genot van een zomers drankje.

Voor volwassenen zijn een bezoek aan een museum van Salvador Dali, het kleine, maar zeer gezellige plaatsje Cadaqués en het bekijken van de voor de Costa Brava typerende rotskusten zeker de moeite waard. In Cadaqués hebben verschillende, bekende schilders gewoond, waaronder Picasso en Salvador Dali. Dit is duidelijk terug te zien in het straatbeeld van dit leuke plaatsje. Mocht je een iets grotere stad willen bekijken, dan is Girona zeker de moeite waard.

Girona biedt musea voor volwassenen, fraaie steegjes, leuke eettentjes en natuurlijk tal van winkels voor jongeren. Zo biedt de stad voor ieder wat wils! Zeker in de zomer kun je je hier zonder moeite een lange dag vermaken.

Costa Brava: voor ieder wat wils!

Kortom, de Costa Brava is zowel voor volwassenen als ook voor jongeren een leuke vakantiebestemming. Jongeren kunnen hier tot rust komen van een lang studiejaar, genieten van een drankje en bruin worden in de zon. Volwassenen kunnen de typerende kustplaatjes, de kunst en de rotskusten bekijken om enige vorm van cultuur op te doen. Girona biedt als grotere stad voor beiden wat: winkels en tal van culturele bezienswaardigheden.