Vakantie Benidorm

Benidorm is toch wel de Spaanse badplaats die het meest de authentieke sfeer van het land ademt. Deze plaats, aan de Costa Blanca, staat vooral bekend om de indrukwekkende brede stranden, de moderne en zeer luxe winkelcentra en de talloze sfeervolle horecagelegenheden, maar de Benidorm heeft ook een authentiek centrum dat je eigenlijk echt niet mag missen. Benidorm laat zien hoe goed oud en nieuw met elkaar kan combineren in een stad.

Highlights van Benidorm

Benidorm is de badplaats waar je, volgens de locals, toch wel één van de mooiste en meest indrukwekkende kerken van de hele regio kunt vinden. De Iglese de San Jaime heeft opvallende blauwe koepels en spierwitte wanden. Het sfeervolle kerkje werd gebouwd in de zeventiende eeuw en heeft het bestaan te danken aan uitstekend onderhoud. Een bezoek aan deze kerk mag zeker niet ontbreken aan je reisplan. Wil je tijdens je vakantie in Benidorm genieten van een prachtig stukje natuur? Dan is het de moeite waard om eens op de boot te stappen voor een vaartochtje naar Isla de Benidorm. Dit eiland is een uitloper van het welbekende Sierra Helada gebergte en vormt een rustgevend natuurgebied dat rijk is aan flora en fauna. Ga je met het hele gezin op vakantie en zoek je een uitje dat voor iedereen leuk is? Dan is het Terra Mitica attractiepark een uitstekende optie. Dit unieke themapark is eigenlijk net buiten de badplaats te vinden en is gesitueerd rond een meer. Het attractiepark is opgebouwd in maar liefst vijf delen en ieder deel staat in het teken van een land dat rond de Middellandse Zee te vinden is. Ontdek bijvoorbeeld de Egyptische farao’s in een bijzondere setting. De themashows zijn werkelijk onvergetelijk voor jong en oud.

Vakantie in Benidorm

Slenter door de smalle straatjes van het authentieke centrum van Benidorm, ontspan op het strand en geniet van de zon en de zee, ga winkelen in de vele winkelcentra of bezoek de lokale markten, ontdek de menukaarten van de vele sfeervolle horecagelegenheden of geniet van een indrukwekkende natuur. Benidorm heeft het, van waterpretparken tot attractieparken en van een dierentuin tot een rustig natuurpark. Zo heeft de badplaats echt voor elk wat wils. Het is de badplaats aan de Spaanse kust die uitermate geschikt is voor een zeer gevarieerd en gemengd publiek en dat is nu juist wat Benidorm tot een uitstekende vakantiebestemming maakt, ook om er in alle rust te overwinteren.