Vakantie Costa Blanca

De Costa Blanca Ligt in het zuidoosten van Spanje en is een zeer populaire vakantie-bestemming bij Nederlanders. De meest bekende plaatsen aan de Costa Blanca zijn uiteraard Benidorm en Alicante maar ook Calp, Cartagena, Elx, de universiteitsstad Murcia en Guardamar del Segura zijn plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Costa Blanca Ligt in het zuidoosten van Spanje en is een zeer populaire vakantie-bestemming bij Nederlanders. De meest bekende plaatsen aan de Costa Blanca zijn uiteraard Benidorm en Alicante maar ook Calp, Cartagena, Elx, de universiteitsstad Murcia en Guardamar del Segura zijn plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.De Costa Blanca is de favoriete vakantiebestemming van velen en dan voornamelijk om de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de gezellige dorpjes. De Costa Blanca heeft veel meer te bieden dan enkel zon, zee en strand. Je vindt er kunst, cultuur, natuur, activiteiten, feesten en bijvoorbeeld historie. De Costa Blanca is ideaal voor jonge singles die de hele vakantie lang willen feesten en luieren, maar het is zonder meer ook een ideale vakantiebestemming voor iedereen die de dagen wil vullen met sightseeing. Oude kastelen en forten, fascinerende grotten en grote natuurparken wachten je op in de Costa Blanca.

Highlights van de Costa Blanca

Als je van bijzondere stadjes en dorpjes houdt, dan zal jij je zeker vermaken in de Costa Blanca. Iedere plaats heeft een geheel eigen charme. Zo kun je een bezoek brengen aan het stadje Calpe als je van natuur houdt. De stad is om een grote rots (332 meter hoog) heen gebouwd en kent een indrukwekkende flora en fauna. De Monte Benacantil is een berg met een hoogte van 166 meter en is te vinden in de plaats Alicante. Hier kunt je een indrukwekkend fort bezichtigen en genieten van een panoramisch uitzicht. Ben je een echte zoetekauw? Dan is de stad Villajoyosa een bezoek waard. Hier staat alles in het teken van chocolade en heb je de gelegenheid om zelfs een chocolademuseum te bezoeken.

In de historische stad Altea kun je de unieke blauwe koepels van de Virgin de Consuelokerk bewonderen en als je eens echt lekker wilt gaan shoppen, dan doe je dit het best aan de Explanada de Espana promenade in Alicante. Deze promenade, met een lengte van ruim 600 meter, biedt plaats aan talloze kraampjes en vormt tevens de ontmoetingsplaats voor jong en oud. Zoek je vooral echte rust in de Costa Blanca? Dan kun je het best vertoeven in de plaats Teulada, waar gemoedelijkheid en ontspanning centraal staan.

Vakantie in de Costa Blanca

Zoek de activiteiten op en ontdek het echte leven in de bruisende stadjes van de Costa Blanca, of geniet juist van rust, ruimte, ontspanning, zon, zee en strand tijdens een heerlijke vakantie. De Costa Blanca heeft voor elk wat wils en is daarmee een uitstekende vakantiebestemming voor jong en oud, voor singles, partners en gezinnen.
De Costa Blanca in Spanje is een kuststreek met prachtige, goudkleurige stranden en beschutte baaien. De Costa Blanca heeft haar naam niet te danken aan de beroemde stranden, maar aan de wit bloeiende bomen. De witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen, maken de kustlijn tot een boeiend geheel en tot een favoriet vakantie-land bij veel Nederlanders. Op vakantie gaan in Spanje krijgt iets extras aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft een mild klimaat. In de zomermaanden is het gemiddeld zo’n 25 graden Celsius en in de wintermaanden is dat gemiddeld 10 graden Celsius. De zon schijnt overvloedig aan de Costa Blanca met jaarlijks meer dan 300 zonnige dagen en er is een zeer lage luchtvochtigheid zodat het gebied ook voor senioren zeer geschikt is om er te overwinteren.
De meeste neerslag valt in de lente en winter. In de winter in berggebieden boven de 1500 meter zelfs in de vorm van sneeuw.