Vakantie Spanje

Elk jaar wordt er weer hard gewerkt om een vakantie bij elkaar te sparen waar naar uit gekeken kan worden. Spanje is een land dat vaak gekozen wordt als land ter bestemming van de vakantie. Een erg mooi land met veel plaatsen die bezocht kunnen worden en mooie stranden waar elke dag aan de gebruinde huidskleur gewerkt wordt. Wilt u ook een keer op vakantie naar Spanje, maar weet u nog niet waarheen? Wij zullen u een aantal aanbiedingen geven waar u naartoe kunt gaan. Een vakantie naar Spanje is geschikt voor feestgangers, natuurliefhebbers, gezinnen en ga zo maar door. Dit complete vakantieland beschikt over prachtige stranden, geweldig weer en cultuurrijke steden. Daarnaast is de Spaanse keuken er eentje om je vingers bij af te likken, bestel een paella in een restaurant of een bakje cafe americano aan het strand. Ga met de voetjes van de vloer in een flamencobar of bezoek een museum van Picasso. Of je nu op zoek bent naar rust of juist de cultuur? Spanje is een vakantieland waar iedereen zal genieten en dat op maar een paar uurtjes vliegen.

aanbieding tui.nl

Spaanse stranden

Als u echt van zon, zee en strand vakanties houdt, dan heeft u in Spanje genoeg keuze. Hier volgen een aantal stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De eerste is Playa de Bolonia. Dit mooie witte strand ligt in Andalucia en hier kunt u genieten van het heerlijke Spaanse weer. Als u meer wilt zien dan alleen een wit strand, dan zit u hier ook goed. Achter dit strand liggen namelijk de resten van een Romeinse stad. Als tweede hebben we de Playa de Ses Illetes. Als u de foto’s van andere van dit strand ziet, dan kunt u wel begrijpen waarom wij deze hebben gekozen. Het is een prachtig strand dat op het eiland Formentera ligt. Dit is een eiland wat onder het bekende “feest eiland” Ibiza ligt. U heeft zelfs uitzicht op het eiland Ibiza. Als laatste hebben we nog Playa de El Cofete. Dit is een strand van 14 kilometer lang waar u optimaal kunt genieten van de natuur. Het strand vindt u op het eiland Fuerteventura, wat één van de Canarische eilanden is.

Jongerenreizen naar het zonnige Spanje

Keuze genoeg tijdens een vakantie in Spanje, ook voor jongeren. Bezoek een zandstrand en kom heerlijk bruin terug in het koude Nederland. Ga een week lang feest aan de Costa Brava, in de barretjes of clubs. Het is zelfs mogelijk om mee te varen om een heuse partyboot. Alcohol is niet duur in Spanje, de tenten concurreren namelijk met elkaar. Het is ook mogelijk om met de bus naar Spanje te gaan en voor een georganiseerde reis te kiezen. Het is zeker geen dure vakantie en daarom voor bijna alle studenten gemakkelijk te betalen.

sunweb aanbiedingen

De Costa Brava is een gebied waar veel Nederlandse jongeren jaarlijks de zon komen opzoeken. Zon, zee, strand en alcohol zijn de voornaamste redenen om hier naartoe te komen. Je kunt ook kiezen voor een leuk uitstapje naar Barcelona, de wereldstad. Gemakkelijk bereikbaar met de trein en er worden ook vaak uitstapjes georganiseerd door het reisbureau of de reisorganisatie. Blanes is misschien wel de bekendste stad voor feestgangers. Bezoek clubs als Colossos of Bumpers, hier heb je zeker de tijd van je leven.

Stedentrip Spanje

Spanje is een vakantieland dat zowel geschikt is voor een lange vakantie als een korte stedentrip. Bezoek Barcelona voor een aantal dagen, bekijk de Sagrada Familia van dichtbij of ga naar een wedstrijd van voetbalclub FC Barcelona. Wandel over de Ramblas, ga aan een terras zitten en bestel een sangria. Als u op vakantie naar Spanje gaat, dan gaan veel reizigers naar Barcelona, Madrid of Valencia. Dit zijn grote steden in Spanje, maar er zijn nog veel meer steden die u kunt bezoeken. Er is overal wel iets te bezichtigen. Wij hebben een tweetal plaatsen voor u uitgezocht waar u in eerste instantie misschien niet aan zou denken, maar die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Als eerste hebben we San Sebastian. San Sebastian ligt in het noorden van Spanje en heeft veel bezienswaardigheden. Zo kunt u kerken bezoeken, een paleis en heeft het een prachtig strand. Kortom voldoende beleving! Als tweede hebben we de stad Granada. Ga langs in het badhuis of bezoek de koninklijke kapel. Daarnaast vindt u er ook het museum ingericht voor de schrijver, schilder en muzikant Federico Garcia Loca. Hier kunt u kennis maken met een aantal van zijn belangrijkste werken.

Een stedentrip naar Madrid is natuurlijk ook altijd een optie. De centraal gelegen stad is de hoofdstad van Spanje en kent de mooiste parken en de wonderbaarlijkste paleizen van het land. Wil je weten waar de flamenco vandaan is gekomen? Bezoek dan een romantische en prachtige Sevilla. Het is de warmste stad van Spanje, maar wel eentje met ontzettend veel temperament en charme.

Bezienswaardigheden Spanje

In het zuiden van het land kom je de bekende stad Malaga tegen, op rij afstand van de in Nederland bekende plaatsen als Benalmadena en Torremolinos. Geniet van de rust die dit gebied uitstraalt, ga aan een strand liggen en neem een duik in de zee. Een ander populair deel van Spanje zijn de Balearen. Deze eilandengroep bestaat uit Mallorca, Menorca en Ibiza. Veel Nederlandse toeristen bezoeken dit prachtige stuk Spanje. Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden als u op vakantie naar Spanje bent. Laat u van te voren inspireren door mensen die al wat mooie plekken in Spanje hebben gezien en u zult zeker een onvergetelijke vakantie hebben. En voordat u op vakantie naar Spanje gaat is het verstandig om een flesje zonnebrand te kopen, want de zon is veel feller dan in Nederland.

Klimaat Spanje

Het klimaat in Spanje is zeer divers, mede omdat Spanje zoveel bergketens heeft en omringd is door water. Officieel zijn er vijf verschillende klimaten in Spanje. Het Continentale klimaat, dit klimaat overheerst in het midden van Spanje. Dit klimaat staat voor warme lentes en zomers, een vochtige herfst en koude winters met een harde wind.

Het oceaan klimaat, dit klimaat heerst in het noordwesten van Spanje. Dit klimaat staat voor mild, eigenlijk het hele jaar door. Dit gedeelte in Spanje is ook erg groen. De temperaturen zijn namelijk niet heel erg extreem zoals in de rest van Spanje. Redelijk warme zomers, milde winters en over alle seizoenen door eigenlijk regelmatig regen. Aan de gehele oostkust heerst een mediterraan klimaat. Dit klimaat is zeer geschikt voor overwinteraars. Zeer milde winters, soms niet kouder dan 10 graden. Warme zomers en het regent weinig het hele jaar.

Verder heeft Spanje nog het bergklimaat en een steppe klimaat. Het bergklimaat komt voor in de Pyreneeën en het steppe klimaat in een deel van de oostkust ter hoogte van Alicante.