Vakantie Portugal

Portugal is het land van de geweldige landschappen, de rijke flora en fauna, de zandstranden en de immens grote steden. Rust lekker uit aan één van de grote zandstranden, geniet van de rust in de natuur, dans op de prachtige Fado muziek en maak een uitstapje naar een grote stad. Ga met de kinderen naar één van de paleizen, voel jezelf voor even een prins of prinses. Laat je verbazen bij de grote ravijnen! Portugal heeft alles in huis, om er een geweldige en onvergetelijke vakantie van te maken. Daarnaast is het klimaat helemaal top, waardoor je met een mooi kleurtje weer thuis zal komen.

aanbieding tui.nl

Duiken in Portugal

Veel toeristen besluiten tot een vakantie naar Portugal, vanwege de prachtige stranden en het helderblauwe water. Een strandvakantie hoort bij het land, maar er is ook genoeg te doen voor de actieve watersporter. Ga lekker duiken in Portugal, dat kan het beste in de buurt van de Azoren. Het is daar zelfs mogelijk om een dolfijn en een walvis in het echt te zien. De kans is zelfs behoorlijk groot, aangezien er rond de twintig walvissoorten rond de Portugese eilanden zwemmen.

Genieten aan het strand

Portugal beschikt over bijna driehonderd verschillende zand of kiezelstranden. Aangezien het klimaat heerlijk is in dit land, kan er altijd aan het strand gelegen worden. Loop langs de prachtige rotsformaties in de Algarve of bezoek een populaire badplaats als Albufeira. Portugal is ook een geschikt vakantieland voor gezinnen met kleine kinderen. Twijfel daarom niet langer en kies voor een fantastische strandvakantie in Portugal!

sunweb aanbiedingen

Strandvakantie Portugal

Of je nu een zonaanbidder, rustzoeker of natuurliefhebber bent: Portugal heeft het allemaal. Deze fantastische kuststreek staat bekend als één van de mooiste van Europa en dat is geheel terecht. Oranje gekleurde kliffen, afgelegen baaien en helderblauw water zijn nog maar een kleine greep uit de juweeltjes van de Algarve. Het binnenland is met haar schilderachtige dorpjes en het Monchique gebergte ook een echte must!

De Parel Faro

Als er iets is waar de hoofdstad van de Algarve om bekend staat, dan zijn het wel haar beeldschone lagunes, imposante rotsformaties en heerlijke stranden. Maar er is meer. Ontdek overdag in het centrum van Faro de indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd en verken in de avond de sfeervolle jachthaven. Proef hier typisch Portugese gerechten met sardines of tonijn. Verrukkelijk!

Surfparadijs Algarve

Aan de Algarve is het heerlijk relaxen, maar wist je dat deze kuststreek ook een walhalla voor surfers is? Door de aanwezigheid van zowel een west- als zuidkust is er altijd wel een strand waar je de golven kunt trotseren. En… daardoor is de Algarve zelfs de meest consistente surfbestemming van de Atlantische Oceaan! Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel wat de beste surfstranden van de Algarve zijn.