Vakantie Toscane

Toscane is een regio in Italië. In het noorden liggen de plaatsen Ligurië en Emilia-Romagna, in het zuiden ligt Latium, in het oosten Umbrië en in het westen grenst het aan zee. De regio heeft een bekende eilandengroep in die Tyrreense Zee: de Toscaanse Archipel. Dat bestaat uit in totaal zeven verschillende eilanden die allemaal bewoond zijn. Elba is veruit het grootste en tevens het meest bezochte eiland.

Klimaat

De zomers in deze regio zijn droog en heet. In de lente, echter, is de temperatuur warm en is het gemiddeld 20 graden Celsius. De wintermaanden zijn onvoorspelbaar, de temperaturen lopen erg uiteen. Zo kan er sneeuw liggen, maar het kan ook gewoon relatief warm zijn voor de tijd van het jaar. Het klimaat wordt voor een groot deel beïnvloed door haar ligging aan de Tyrreense Zee. Een vakantie naar Toscane kun je het beste boeken in het voor- of najaar. De temperatuur is dan zonnig en bovendien valt er weinig regen.

Bezienswaardigheden in Toscane

De regio kent een aantal fraaie bezienswaardigheden die verspreid zijn over verschillende steden en eilanden. Het eiland Elba staat bovenaan het lijstje: een prachtig eiland waar je allerlei activiteiten kunt doen.

Elba

Nabij de kust ligt het eiland Elba. Dit is tevens het grootste eiland uit de eilandengroep. Het eiland is dan ook het meest bezochte eiland van de groep en dat is niet zo gek ook. Het water is hier namelijk azuurblauw en de stranden zijn parelwit. Je kunt er onder andere snorkelen, duiken, zeilen of andere watersporten beoefenen. Als je daar niet van houdt kun je ook nog mountainbiken door de bergen van het eiland. Vroeger woonde Napoleon op dit eiland en daarom zijn er ook verschillende musea aan hem gewijd. Je kunt het eiland gemakkelijk bereiken via het vasteland.

Pisa

De toren van Pisa kent vrijwel iedereen: de scheve toren in de plaats Pisa ligt in de Toscaanse regio. Naast de scheve toren heeft de stad nog veel meer te bieden, met onder andere kerken, pleinen en paleizen. Ook voor degene die wil winkelen in Italië is er voldoende te doen: de luxe winkelstraten Borgo Stretto en Via Santa Maria zijn ontzettend leuk om te bezoeken. Iets kopen vereist echter wel een dikke portemonnee!

Florence

Florence is een historische stad met verschillende oude monumenten en gebouwen. Vrijwel alle monumenten zijn fraai onderhouden en verkeren dan ook in goede staat. De stad heeft tevens verschillende musea.

Thermen van Saturnia

Het Toscaanse landschap heeft veel te bieden, waaronder de Thermen van Saturnia. Er stroomt maar liefst 800 liter water per seconde de waterbakken in op deze plek. Het is natuurlijke bron met een waterval wat er indrukwekkend uitziet. Je kunt er ook nog eens lekker zwemmen, want het water heeft doorgaans een temperatuur van maar liefst 37 graden Celsius. Op de grond ligt veel kleverig zand, waar veel mensen zich mee insmeren.

Maremma

Alhoewel Maremma niet bepaald een bekende streek is, is het wel de moeite om deze streek te bezoeken. Het middeleeuwste stadje Massa Maritima heeft een unieke bezienswaardigheid: de Saint Cerbone’s Cathedral. Tevens zijn er nog enkele andere middeleeuwse gebouwen die gewoonweg prachtig zijn!