Vakantie Lago Maggiore

Lago Maggiore is een indrukwekkende streek en heeft toeristen onder meer levendige stadjes, sfeervolle promenades en boulevard, gezellige winkelcentra en fascinerend natuurschoon te bieden. Het Lago Maggiore laat je kennis maken met de heerlijke specialiteiten uit de Italiaanse keuken, met talloze mogelijkheden op het gebied van watersport, met brede stranden om van de zon te genieten en natuurlijk ook met wereldstad Milaan. Een vakantie aan het Lago Maggiore heeft veel in petto voor jong en oud.

Activiteiten aan het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore biedt je een scala aan aantrekkelijke dorpjes met elk een eigen kwaliteit en charme. Cannobio is uitstekend om wandelingen langs kloven en enorme rotspartijen te maken. Daarnaast kun je hier in de zomer vaak een gezellige antiekmarkt bezoeken. Je kunt ook een tour maken met een kabelbaan. Deze loopt van Piazzale Lido naar Mottarone en heeft een tussenstop in Alpino, waar je de Alpentuin kunt vinden. Bijzonder natuurschoon vind je ook in Verbania, de grootste plaats die je kunt vinden aan het Lago Maggiore. Hier kun je meer dan twintigduizend plantensoorten bewonderen. Verder is daar ook een interessant cultureel centrum met de focus op de Tweede Wereldoorlog en kun je de steengroeve ontdekken. Deze kun je bewandelen onder de leiding van een ervaren gids.

Ascona heeft een sfeervol centrum met veel kleine winkeltjes, gezellige terrasjes en smalle straatjes die ronduit romantisch te noemen zijn. Tot het Lago Maggiore behoren ook de Borromeus eilanden. Deze kleine eilandjes zijn te vinden tussen de plaatsen Stresa en Verbania en staan bekend om de bijzondere structuur. De schilderachtige eilanden zijn absoluut een bezoek waard. Isola Madre is het grootste van de Borromeus eilanden. Hier kun je een paleis bezoeken, waar je kennis kunt maken met kunstwerken uit zowel de zestiende als de negentiende eeuw. Tevens zijn hier diverse Engelse botanische tuinen te ontdekken.

Vakantie aan het Lago Maggiore

Een vakantie aan het prachtige Lago Maggiore is alles behalve saai. Je kunt er talloze activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het safaripark in Varallo Pombia. Dit park staat garant voor een geweldige dag uit met het hele gezin. Bij het safaripark is ook een kleinschalig attractiepark te vinden. Doe je het liever rustiger aan, maar wil je wel de prachtige omgeving ontdekken? Dan kun je kiezen uit diverse treinritjes door verschillende gebieden aan het Lago Maggiore. Zo gaan er ritjes door het fascinerende Centovalli. Het Lago Maggiore is uniek en is absoluut het ontdekken waard.