Vakantie Italië

Italië heeft het allemaal! Het lekkere eten, de vriendelijke bevolking, rijke natuur, grote steden en ga zo nog maar even door. Een vakantie in Italië zorgt voor grote ontspanning, wat mede komt door het mediterrane klimaat en de heerlijke zandstranden. Daarnaast geniet je dagelijks van de lekkerste pasta en kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van het land. Of je nu door een klein, pittoresk dorpje loopt of een wandeling maakt door Rome, alles straalt een bepaalde charme en allure uit. Ontdek steden als Florence, Milaan, Montalcino of Siena. Het beloofd een waanzinnige vakantie te worden in het romantische Italië. Een andere populaire bestemming in Italie is de regio Toscane.

aanbieding tui.nl

Jongerenreis naar Italië

Hoewel een land als Spanje bekend is onder de jongeren, kan een jongerenreis naar Italië ook fantastisch zijn. Maak een reis naar het drukbezochte en levendige Rimini, gelegen in Emilia-Romagna. Al jarenlang komen jongeren naar deze badplaats, want het heeft alles in huis voor een groot feest. Bezoek de grootste discotheek van de badplaats, dat is Baia Imperiale. Deze discotheek is gevestigd op een hele unieke plek, namelijk het oude huis van Giorgio Armani. Er is in deze discotheek ruimte voor meer dan vijftienduizend bezoekers.

Ben je niet zo gek van grote, immense discotheken? Kies dan voor een wat kleinere en gezelligere optie. Loop eens de bekende pub ‘Cheers’ in, proef één van de tientallen verschillende binnenlandse en buitenlandse biersoorten. Wil je naast alcohol ook nog wat cultuur zien? Dan is Rimini ook de geschikte locatie!

sunweb aanbiedingen

Italië en zijn natuur

Italië is een natuurrijk land en dat is ook wel te zien. Wandel over de grote gebergtes, dan moet er gedacht worden aan de Alpen en de Dolomieten. Geniet van het verbazingwekkende uitzicht op de de bergen. Het is mogelijk om op een hoog punt te komen met een kabelbaan, maar je kan ook de berg beklimmen per voet of met de fiets. Kom helemaal tot rust bij het bekende Como Meer of bezoek de antieke stad Pompeii.

Klimaat Italie

Dankzij de ligging tussen de Tyrreense zee, de Adriatische zee en de Middellandse zee, is het weer in Italië over het algemeen warm in de zomer en mild in de winter. In Rome kan het bijvoorbeeld wel 35 graden Celcius worden in de zomer en in de winter blijft de temperatuur rond een graad of 13 hangen.

In Venetië wordt het zomers weliswaar iets minder warm, maar is de luchtvochtigheid ligt er een stuk hoger en ook regen komt er vaker voor. U snapt dat ‘hoog water’ in Venetië ook snel voor overstroming zorgt vanwege de vele kanalen in de stad.

Verder van de zee, dus bijvoorbeeld in de Italiaanse Alpen wordt het koud tot zeer koud met temperaturen van 10 graden onder nul en lager.