Vakantie Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos, gelegen in de Ionische Zee, is een aantrekkelijke vakantiebestemming voor vele toeristen. Het eiland is circa 40 kilometer lang en 20 kilometer breed, en heeft een totale oppervlakte van ruim 400 vierkante meter. De hoofdstad draagt dezelfde naam als het eiland Zakynthos, maar wordt ook wel ‘Zante’ genoemd. Dit prachtige eiland staat bekend om haar indrukwekkende natuur met veel groen, verlaten strandjes en hoge kliffen. Een absolute aanrader om eens te bezoeken!

Bezienswaardigheden Zakynthos

Het eiland Zakynthos heeft een aantal interessante bezienswaardigheden die je tijdens je zonvakantie zou kunnen bezichtigen. Uiteraard kun je deze toeristische trekpleisters op eigen houtje gaan bezoeken, maar ook via een georganiseerde excursie aandoen. Een bezoek aan de zogenaamde ‘Blauwe Grotten’ mag tijdens je vakantie eigenlijk niet ontbreken. Deze grotten ontlenen hun naam aan hun prachtige blauwe kleur welke ontstaat door weerkaatsing van het licht op het water. Deze spectaculaire grotten liggen aan de oostkust van Zakynthos vlakbij het dorp Aghios Nikolaos. Uiteraard is de gelijknamige hoofdstad Zakynthos (of Zante) zeker het bezoeken waard. Deze stad heeft een groot plein (Solomosplein), waar een prachtig museum gehuisvest is met kunst uit de periode 1000 tot 1500 na Christus. Ook kun je er gezellig winkelen of een bezoek brengen aan de Agios Dionysos Kerk. Andere leuke excursies om te maken zijn onder andere die naar Laganas, een toeristische havenplaats gelegen aan de zuidkant van het eiland. Ook Navagio Bay, een baai met prachtige rotswanden en kliffen en de vele kloosters en kerken op het eiland lenen zich bij uitstek voor een gezellig dagje uit.

De Caretta-Caretta schildpadden

Zakynthos staat alom bekend om de aanwezigheid van de zogenaamde Caretta-Caretta schildpadden. Dit zeer bijzondere en zeldzame dier kun je op Zakynthos met eigen ogen bekijken! Er zijn speciale excursies waarbij je met de boot op ‘turtle tocht’ gaat. Deze schildpadden zijn vanwege hun grootte en uiterlijk zeer indrukwekkend en leefden al ver voor de prehistorische tijd.

Wandelen op Zakynthos

Zoals vermeld staat het eiland bekend om haar prachtige natuur. Wie van wandelen houdt, kan in Zakynthos zijn of haar hart ophalen. Er zijn vele mooie wandeltochten te maken, die je als excursie kunt boeken inclusief gids. Uiteraard kun je ook op eigen initiatief het eiland ontdekken. Dat maakt het wellicht extra avontuurlijk: heerlijk over smalle paadjes langs al het prachtige groen en verlaten strandjes genieten van een uiterst indrukwekkende omgeving.

Last minute Zakynthos
Tot de Ionische Eilanden behoort het verbazingwekkend mooie eiland Zakynthos. Dit Griekse eiland heeft een oppervlakte van 410 vierkante kilometer. Met haar prachtige stranden en indrukwekkende natuur is een last minute Zakynthos een geweldige vakantie.

Zakynthos heeft een prettig mediterraan klimaat. Het wordt ook wel een subtropisch-mediterraan klimaat genoemd, omdat het er in de winter behoorlijk nat is. De temperatuur komt er zelden onder de 15°C en dit maakt de grond van het Griekse eiland zeer vruchtbaar. Zakynthos is dan ook erg groen; je vindt er onder andere bananenbomen en er zijn verschillende olijfboomgaarden. ’s Zomers stikt het hier van de cicaden en kun je elkaar bijna niet verstaan door hun getsjirp. De stranden van Zakynthos zijn vooral bekend vanwege hun schoonheid en rust en vanwege de Caretta Caretta zeeschildpadden die er ieder jaar weer eitjes leggen. Voor een scherpe prijs vlieg je zo snel mogelijk naar Zakynthos voor een heerlijke vakantie in de zon. Het is mogelijk met een last minute Zakynthos!