Vakantie Sporaden

De Sporaden is een eilandengroep in Griekenland die in de Egeïsche Zee ligt. Deze eilandengroepen bestaat in totaal uit negentien eilanden, waarvan er acht bewoond zijn. De grootste en bekendste vakantie eilanden van de Sporaden zijn Skopelos, Skiathos, Skyros en Alonissos. Op de eilanden die tot de Sporaden behoren vindt u veel groen en prachtige stranden.

Klimaat de Sporaden

Op de eilanden van de Sporaden heerst een mediterraan klimaat. Droge, warme zomers afgewisseld met milde, vochtige winters. In de zomermaanden waait er op veel eilanden een zomerbries die zorgt voor wat afkoeling. Door de ligging van de eilanden is het klimaat niet overal gelijk.

Eilanden van de Sporaden

  • Skopelos

Het eiland Skopelos ligt tussen de eilanden Skiathos en Alonissos. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige vakantiebestemming, want dit eiland heeft veel bergen die dichtbegroeid zijn met dennenbomen. Hier komen dan ook veel mensen om te wandelen door de natuur. Er zijn echter ook heel wat toeristen die naar Skopelos reizen om de vele kerken en kloosters te bezichtigen.

  • Skiathos

Skiathos is een waar paradijs en heeft zich de laatste jaren op toeristisch gebied goed ontwikkeld. Hier vindt u dan ook veel luxueuze hotels waar u kunt verblijven. Op het eiland kunt u genieten van het bruisende uitgaansleven, maar ook van de schitterende natuur en de prachtige stranden. Koukounaris is het grootste strand van Skiathos en dit is misschien wel het mooiste strand van heel Griekenland.

  • Skyros

Skyros is het grootste eiland van de Sporaden en de hoofdstad van dit eiland is tegen een naakte heuvel gebouwd. Het eiland staat bekend om de mooie stranden, zoals Molos en Kalamitsa. Op toeristisch gebied heeft Skyros zich het minst ver ontwikkeld, waardoor er veel natuur en cultuur bewaard is gebleven. Zo zijn er mooie stranden en zeeën te vinden, evenals oude gebouwen van Markesi en Palamari.

  • Alonissos

Alonissos is een minder bekend eiland, maar wel de ideale vakantiebestemming voor de liefhebber van flora en fauna. Op dit eiland vindt u dichte naaldbossen, maar ook een fantastische onderwaterwereld. Veel mensen leven van de visserij en er zijn dan ook vele vissersdorpjes te vinden.

Tips vakantie Sporaden

Op alle eilanden die tot de Sporaden behoren kunt u veel groen vinden. Daarnaast zijn er ook prachtige stranden. Als u meer voor uw rust komt en enkel wilt genieten van de mooie natuur, kunt u het beste kiezen voor Skopelos of Alonissos. Skyros is tevens een eiland met veel natuur en rust, maar hier kunt u ook veel bezienswaardigheden vinden. Wilt u toch liever een bruisend uitgaansleven afgewisseld met mooie stranden en natuur? Kies dan voor een vakantie naar Skiathos.