Vakantie Kreta

Vakantie op Kreta staat gelijk aan genieten van zon, zee en strand op een onvergetelijk mooi eiland. Kreta is een divers eiland waar veel verschillende dingen te doen zijn. Een vakantie op Kreta kan zich afspelen in een toeristische plaats zoals Chersonissos waar alles voor de vakantieganger aanwezig is. Maar een Kreta kent ook nog authentieke kleine plaatsjes waar nog niet zo veel hotels en andere toeristische attracties zijn. Kreta is een geweldige vakantiebestemming voor alle leeftijden. Voor de kids staan er meerdere grote waterparken op het eiland, voor de jongeren zijn er meerdere clubs of ga lekker aan het strand liggen met je geliefde. Bezoek de Samariakloof en bekijk waar het smalste punt is!

Kreta is een waar vakantieparadijs. De helder blauwe zee, zonnestralen die schitteren op het water en de witte muren en blauwe daken van pittoreske mediterrane huizen. Een zacht briesje dat zorgt voor de nodige verkoeling maakt het geheel compleet. De historische klassieke Griekse cultuur zorgt voor een goddelijke sfeer. Dit alles gecombineerd met de mogelijkheid om te genieten van de overheerlijke specialiteiten uit de Griekse keuken, maakt Kreta tot een heerlijke vakantiebestemming!

Kreta, Griekenland

Griekenland bestaat uit vasteland en een groot aantal eilanden, waar Kreta er een van is. De eilanden staan garant voor de ultieme vakantiesfeer. Ieder jaar weer bezoeken grote aantallen toeristen de eilanden vanwege hun zonovergoten klimaat en ruime schare aan accommodaties. Kreta is uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie in de zon. Zowel in de zomer als in de winter kun je vakantie vieren op Kreta, aangezien de temperaturen er in de winter ook nog zeer aangenaam zijn. Kreta is een vakantiebestemming met meerdere gezichten, waardoor het voor jong en oud een aantrekkelijk eiland is. Bezoek als jongeren de bekende badplaatsen zoals Chersonissos of Nikolaos en feest tot de zon op komt. Maar ook kinderen komen goed tot hun recht op Kreta, dat komt onder meer door de waterparken die gevestigd op het eiland.

Met een oppervlakte van 8.331 km² is Kreta het grootste eiland van Griekenland. Op het eiland wonen ongeveer 600.000 mensen. Dit inwoneraantal verschilt echter sterk tussen de zomer- en de winter. Er trekken in de winter namelijk veel bewoners naar het Griekse vasteland om daar te werken en te leven. Ze komen in de zomer weer terug om op Kreta te werken of er vakantie te vieren. De belangrijkste steden op Kreta zijn Heraklion of Iraklion (de 4e grootste stad van Griekenland), Chania, Rethymnon, Agios Nikolaos en Ierapetra. Kreta is een van de meest welvarende gebieden in Griekenland. Dit komt vooral door de inkomsten die voortkomen uit het toerisme en de landbouw.

Heraklion, Kreta

Heraklion is de hoofdstad van Kreta. De stad dankt haar naam aan de Griekse godheid Herakles. Het is een prachtige oude stad die zeker een bezoekje waard is. De hoofdstad van Kreta ligt aan de noordkust van het eiland. Heraklion is één van de grootste steden van heel Griekenland en het is een ietwat chaotische, maar indrukwekkende belevenis om er naartoe te gaan tijdens je vakantie op Kreta. Je zult er vele terrasjes, winkelstraten en gezellige pleinen tegenkomen. Bovendien barst de stad van de historische gebouwen. Al in 824 werd Heraklion gesticht en door de jaren heen groeide de stad uit tot het handelscentrum dat het vandaag de dag is. In Heraklion ligt eveneens het grootste van de drie vliegvelden van Kreta.

Weer Kreta

Het weer op Kreta is het overgrote deel van het jaar heerlijk. Hoge temperaturen, veel zon en weinig regen. Kortom Kreta heeft een typisch mediterraan klimaat met zachte winters en warme tot hete zomers. Dit klimaat wordt veroorzaakt door de twee zeeën die rondom Kreta liggen: de Egeïsche Zee en de Libische Zee. Deze twee zeeën behoren beide tot de Middellandse Zee die ook wel Mediterrane Zee wordt genoemd. Aan deze zee heeft het klimaat van Kreta haar naam dan ook te danken. De luchtstromen vanaf zee zorgen ervoor dat de winters op Kreta zacht zijn en de zomers warm zijn.

In de winter regent het geregeld op Kreta. Dit is dan ook niet de meest geschikte periode om naar het eiland op vakantie te gaan. Toch is het er in de winter nooit echt koud met een gemiddelde temperatuur van 16°C. Een zeer geschikte periode om naar Kreta te gaan is het voorjaar en ook in de zomer en het najaar is het goed toeven op Kreta.

Weer Kreta oktober
Oktober is misschien wel de beste maand om op vakantie naar Kreta te gaan. Het najaar is dan net aangebroken en de grootste drukte op het eiland is voorbij. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur in oktober, want het heeft de hele zomer op kunnen warmen. Ook de temperaturen zijn in oktober nog aangenaam op Kreta; de gemiddelde temperatuur in oktober is 24°C.

Het weer op Kreta
januari: gemiddeld 16°C, 3 uur zon per dag, 11 dagen neerslag
februari: gemiddeld 16°C, 5 uur zon per dag, 8 dagen neerslag
maart: gemiddeld 17°C, 7 uur zon per dag, 8 dagen neerslag
april: gemiddeld 21°C, 8 uur zon per dag, 4 dagen neerslag
mei: gemiddeld 24°C, 10 uur zon per dag, 2 dagen neerslag
juni: gemiddeld 28°C, 12 uur zon per dag, 2 dagen neerslag
juli: gemiddeld 29°C, 13 uur zon per dag, 0 dagen neerslag
augustus: gemiddeld 30°C, 12 uur zon per dag, 0 dagen neerslag
september: gemiddeld 27°C, 10 uur zon per dag, 2 dagen neerslag
oktober: gemiddeld 25°C, 16 uur zon per dag, 5 dagen neerslag
november: gemiddeld 21°C, 5 uur zon per dag, 6 dagen neerslag
december: gemiddeld 17°C, 4 uur zon per dag, 10 dagen neerslag
Uit het bovenstaande blijkt dat je vrijwel het hele jaar door lekker weer hebt op Kreta. De warmste maanden zijn juli en augustus en de koudste maanden zijn januari en februari. In het voorjaar en het najaar is het nog lekker weer op Kreta.

Hotel Kreta

Een hotel op Kreta is een prettige accommodatie om je vakantie op Kreta in door te brengen. Een vakantie in een hotel op Kreta is een ontspannen vakantie waarin je aan niets hoeft te denken. Kreta kent veel hotels in alle mogelijke prijscategorieën. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een simpel, maar comfortabel hotel op Kreta. Dit is een goede optie als je niet zoveel luxe nodig hebt en toch de hele dag weg bent.

Heb je liever wat meer luxe? Kies dan voor een hotel met tussen de 3- en de 4-sterren. Hoe meer sterren, hoe luxer het hotel. Als je een 4-sterren hotel op Kreta hebt geboekt, kun je er zeker van zijn dat je hotelkamer is voorzien van faciliteiten zoals airconditioning op de kamer en een luxe zwembad of spa bij het hotel.

De keuze voor een hotel op Kreta is best moeilijk, omdat er zoveel hotels op het eiland zijn. Boek nooit overhaast een hotel, maar zorg eerst dat je genoeg informatie erover hebt ingewonnen op internet en in je kennissenkring. Je kan natuurlijk ook terecht op reisbureau Griekenland voor een overzicht van reisbureaus.

Appartement Kreta

Als je wat meer vrijheid en ruimte tijdens je vakantie op Kreta wilt, dan is een appartement op het eiland misschien een geschiktere accommodatie voor je. Er zijn bijna net zoveel appartementen op Kreta als hotels. Ook hiervoor geldt weer dat er verschillende prijsklassen en sterrenniveaus zijn.

Een appartement op Kreta huren heeft veel voordelen. Je hebt vaak een eigen balkon of tuintje waar je in de zon kunt genieten. Je kunt je eigen eten klaarmaken en bewaren in de keuken bij het appartement. Bovendien heb je vaak meer ruimte in een appartement. De meeste appartementen op Kreta hebben meerdere kamers of het zijn studio’s waar de slaapkamer omgebouwd kan worden tot woonkamer.