Vakantie Chios

Chios is een eiland in Griekenland gelegen in de Egeïsche Zee. Het eiland ligt tussen de eilanden Lesbos en Samos en slechts acht kilometer van de kust van Turkije. De haven van Chios heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en de economie van het eiland. In het noorden van het eiland vindt u voornamelijk bergen en rotsen, terwijl het land in het zuiden vlakker en vruchtbaarder is. De beroemde mastiekbomen die een harssoort produceren die nergens anders ter wereld voorkomt staan dan ook in het zuiden. Ook groeien er op dit gedeelte van het eiland veel tulpen in de maanden april en mei. Er staan tevens veel bomen met citrusfruit, zoals mandarijnen, citroenen en sinaasappels.

Klimaat Chios

In Chios heerst een warm mediterraan klimaat dat zorgt voor aangename, vochtige winters en hete zomers met weinig neerslag. Gelukkig kunt u in de zomer wat verkoeling vinden door de koele zomerbries, zodat de temperaturen niet extreem hoog zijn.

Toerisme in Chios

Veel toeristen trekken naar het zuidelijke gedeelte van het eiland om de mastiekbomen te zien en de geur te ruiken. Pyrgi en Mesta zijn de mooiste mastiekdorpen. Deze dorpen zijn gebouwd in een eigen architectonische stijl. Ook de hoofdstad met de gelijke naam Chios is een populaire plaats. Hier vindt u diverse bezienswaardigheden, zoals de oude markt en het Byzantijnse kasteel uit de Middeleeuwen. Tevens wordt de Turkse buurt in deze stad veel bezocht, omdat Kara Ali hier is begraven. De badplaats en haven Katarrakis is ook een fantastische plek om te bezoeken. Hier vindt u naast een fantastisch zandstand ook veel leuke terrasjes. Andere mooie dorpjes zijn Kardamyla en Vrondados.

Tips vakantie Chios

Op Chios zijn diverse musea te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Byzantijns museum, het volkenkundig museum of het archeologisch museum. De Korais bibliotheek is ook een tip. In deze bibliotheek staan meer dan 100.000 boeken. De grotten van Agiogalousena zijn tevens prachtige plaatsen om te bezoeken. In het stenen tijdperk werden deze grotten bewoond en hier zijn nog diverse sporen van terug te vinden. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de molens en het Byzantijnse kasteel. Als laatste zijn de kloosters op Chios mooie toeristische attracties. Zo worden het Agios Minas klooster, het Agia Markela klooster en het Nea Moni klooster veel door vakantiegangers bezocht.