Vakantie Normandië

Normandië is een natuurrijke streek in Frankrijk en heeft de rustzoekende toerist veel te bieden. Denk hierbij aan glooiende groene vlaktes, bossen, zandstranden, beschutte baaitjes, karakteristieke en sfeervolle dorpjes, smalle weggetjes en imposante kalkrotsen. De streek is niet alleen een echt Mekka voor de natuurliefhebber, maar heeft ook meer dan voldoende activiteiten en bezienswaardigheden te bieden voor iedereen die op zoek is naar een bestemming voor een lekker actieve vakantie.

Activiteiten in Normandië

Normandië is rijk aan indrukwekkende natuurgebieden die ook regelmatig op televisie te bewonderen zijn. Dit heeft te maken met het feit dat D-Day onlosmakelijk verbonden is met de streek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond deze invasie plaats, op 6 juni 1944 en de invasiestranden zijn nog altijd onderdeel van Normandië. Deze stranden zijn te vinden tussen de monding van de Orne en de monding van de Vire. De invasiestranden zijn een bezienswaardigheid op zich, vol herinneringen aan een bijzondere geschiedenis. Een bezoekje aan deze kust, ook wel de parelmoeren kust genoemd, mag dan ook eigenlijk niet ontbreken als je in Normandië bent.

Schiereiland Mont Saint-Michel

Een andere belangrijke trekpleister in de streek is de Mont Saint-Michel. Dit is een schiereiland dat een rotsachtige structuur kent en is te vinden in de zuidelijke hoek van Normandië, op een kilometer afstand van Avranches. Het schiereiland is zeker de moeite van het ontdekken waard. Het is belangrijk om te weten dat Mont Saint-Michel uitsluitend te voet bezocht kan worden. Wil je een echt bijzondere Franse sfeer ervaren? Dan doe je dit het beste in Honfleur. Deze havenstad staat bekend om de prachtige woningen en de smalle straten rond de haven. De vele steegjes in deze plaats werden vaker gebruikt als inspiratiebron door kunstenaars en zijn dan ook bijzonder om te zien. Ook deze plaats is het best te voet te verkennen.

Op vakantie in Normandië

De streek Normandië is te vinden tussen Bretagne en Picardië, direct langs het kanaal in het noordwesten van het land. Tot de streek behoren Laag- en Hoog Normandië en het prachtige schiereiland Cotentin. Er zijn diverse steden te vinden waar je veel winkels, horecagelegenheden en uitgaansgelegenheden vindt, zoals Dieppe, Cherbourg, Caen, Rouen en Bayeux. Als je echt cultuur wilt snuiven, dan kun je de vakantieagenda vol plannen met uitstapjes naar de vele kloosters, musea, kerken en kastelen. De indrukwekkende tuinen en natuurparken zijn meer landinwaarts te vinden. Normandië is onvergetelijk voor iedere vakantieganger.