Vakantie Côte d’Azur

De Côte d’Azur is zeer gevarieerd en biedt daarmee echt voor elk wat wils. Wanneer je tijdens je vakantie optimaal wilt genieten van pure luxe om je heen, dan kun je naar St. Tropez en Cannes. Als je wilt genieten van cultuur en historie, dan kun je naar de plaatsen Antibes en bijvoorbeeld Nice en wie een mooie natuur wil ontdekken kan naar Grimaud of Ramatuelle. De Côte d’Azur is niet voor niets een favoriete streek van beroemdheden. Je vindt er alles wat je nodig hebt om jouw vakantie tot een groot succes te maken en de streek ligt op slechts twee uurtjes vliegen van Nederland.

Activiteiten aan de Côte d’Azur

Als je van heerlijke geuren houdt, dan mag je de stad Grasse absoluut niet missen als je op vakantie bent aan de Côte d’Azur. Deze stad is de meest belangrijke en meest interessante, parfumstad ter wereld. Hier zijn tientallen parfumfabrieken te vinden en veel van deze fabrieken organiseren met grote regelmaat rondleidingen voor de toeristen. Lekkere geurtjes ontdek je ook als je deelneemt aan een boottocht naar Cap d’Esterel en Îles de Lérins. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de bossen, welke vol staan met onder meer lekker ruikende eucalyptussen en dennenbomen.

De kleine dorpjes Grimaud en Ramatuelle zijn ronduit charmant en schilderachtig. Je kunt hier heerlijk struinen langs etalages, een drankje drinken op een sfeervol terras of wandelen over de kilometerslange zandstranden. De plaats Cannes wordt vooral in de maand mei veel bezocht door toerristen vanuit alle hoeken van de wereld. In deze maand vindt het beroemde filmfestival plaats in deze stad.

Vakantie aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur ligt direct aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Frankrijk en staat wereldwijd bekend als luxe streek die tot de absolute top behoort. De Côte d’Azur heeft werkelijk alles, van cultuur en musea tot schilderachtige dorpjes en levendige steden vol uitgaansgelegenheden. Jongeren kunnen hier eindeloos feesten of luieren op de vele stranden, terwijl gezinnen alle dagen vol kunnen plannen met leuke uitjes en ouderen hier optimaal kunnen genieten van rust, ruimte en vrijheid in de natuur. De Côte d’Azur heeft echt voor iedereen veel te bieden en dat maakt deze vakantiebestemming zo populair onder alle vakantiegangers. Het hele jaar door zijn de temperaturen in de streek zeer aangenaam. Als je op vakantie bent in deze prachtige streek van Frankrijk, vergeet dan ook zeker niet een bezoek te brengen aan de meest bruisende steden van de Côte d’Azur; Marseille en Nice.