Vakantie Frankrijk

Frankrijk behoort tot de meest favoriete vakantielanden van Nederlanders en dat is absoluut niet zonder reden. Frankrijk is vanuit ons land niet alleen in relatief korte tijd te bereiken, maar het land heeft ook bijzonder veel te bieden als het gaat om toeristische activiteiten, bezienswaardigheden en unieke highlights. Je kunt op wintersport in Frankrijk, je kunt erheen voor een ontspannen strandvakantie en eigenlijk voor alles wat daar tussenin zit. Frankrijk is gewoon ideaal voor iedereen.

aanbieding tui.nl

Activiteiten in Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan Parijs. Niet vreemd, want dit is de meest romantische stad van Europa. Echter, Frankrijk heeft ook prachtige andere steden en sfeervolle pittoreske dorpjes die je eigenlijk niet mag missen als je in het land bent. De groots verlichte hoofdstad van het land heeft natuurlijk de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de Champs-Élysées en de Notre Dame. Kunstliefhebbers reizen speciaal naar Parijs om het Louvre te bezoeken en alle kinderen van over de hele wereld willen naar de stad om hun favoriete Disney-figuren te knuffelen.

Het land van de wijnen

De Dordogne is een geweldige streek voor de echte natuur- en cultuurliefhebbers. Hier kun je veel bijzondere grotten bezoeken, welke veelal indrukwekkende afbeeldingen bevatten die al in de prehistorie zijn gemaakt. Bezoek bijvoorbeeld de zogenaamde Sixtijnse Kapel van de Paleolitische kunst, waar je prehistorische muurschilderingen kunt bewonderen. Deze werden pas in 1940 ontdekt. Natuurlijk kennen we Frankrijk ook van het grote assortiment wijnen, de heerlijke stokbroden en een fantastische keuken. Liefhebbers van culinaire hoogstandjes komen dan ook zeker aan hun trekken in Frankrijk. In vrijwel iedere streek kun je wijngaarden bezoeken of deelnemen aan een wijnproeverij.

sunweb aanbiedingen

Op vakantie naar Frankrijk

Ga je met het gezin op vakantie naar Frankrijk, dan mag je Disneyland natuurlijk niet missen. Je kunt in het park verblijven, in één van de sprookjesachtige hotels, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje naar dit fantastische attractiepark. Echter, een dag is voor velen niet voldoende. Ontdek de kleurrijke huisjes, de winkeltjes en restaurants, de spannende attracties, de shows en parades, de meest bijzondere special effects en natuurlijk alle Disney-persoonlijkheden. Stelletjes kunnen zich toch echt het best vinden in de meest romantische stad van Europa, maar natuurliefhebbers kunnen eigenlijk overal in Frankrijk hun hart ophalen. Of je nu gaat voor de natuur, de cultuur, de historie van Normandie, de attracties en activiteiten, de romantiek, de wintersport of de zonnige stranden van de Cote d’Azur; Frankrijk heeft het!