Vakantie Curacao

Het is even vliegen, maar dan krijg je ook wat. Een vakantie naar Curaçao is een groot avontuur voor alle leeftijden. Het zal een aanvoelen alsof je thuis komt, aangezien de Nederlandse taal hier gesproken wordt. Geniet van de prachtige en bijzonder architectuur, loop door Willemstad en laat je imponeren door de grachtenpanden op het eiland. Geniet aan het strand en drink een drankje onder een palmboom. Zwem in de helderblauwe zee en laat je verwennen onder tropische omstandigheden.

aanbieding tui.nl

Strandvakantie op Curaçao

De langgerekte, tropische en romantische stranden van Curaçao. Het is al een reden om een vakantie naar Curaçao te boeken. Kom tot rust bij één van de baaien, ga snorkelen en zie de bijzonderste kleuren. Misschien wilde je altijd al eens gaan duiken, dan is dit je kans. Ga zwemmen met dolfijnen, dat kan bijna nergens anders op de wereld. Het beloofd een unieke en geweldige belevenis te worden die je nooit meer zal vergeten. De mooiste stranden zijn te vinden bij Willemstad, dat is de hoofdstad van het eiland. Daar zijn dan ook de meeste hotels te vinden of je kan ook voor een resort kiezen.

Nederland in de Caraïben

De meeste toeristen kiezen voor een vakantie naar Aruba of Bonaire. Curaçao is een ander verhaal, hier is het wat minder toeristisch. Misschien ben je al redelijk bekend met de Nederlandse koloniale tijd, de sporen hiervan zijn nog terug te vinden op het eiland. Als voorbeeld kan je kijken naar de koopmanshuizen, deze zijn te vinden bij de Handelskade in de hoofdstad. De inwoners spreken ook Nederlands, waardoor geen problemen kunnen ontstaan in de communicatie.

sunweb aanbiedingen

Een van de hoogtepunten van een vakantie Curacao is een bezoek aan Willemstad. De belangrijkste attractie is de pontjesbrug in het centrum van de stad. Deze bewegende pontonbrug wordt omringd door een gezellige boulevard met terrasjes en winkels. Een andere aanrader is een dagje strand of een gezellige borrel bij Jan Thiel.

Auto huren op Curaçao

Veel mensen huren een auto tijdens een vakantie op het eiland. Je kunt een auto huren bij onder andere Budget Rent A Car Curaçao of Rent A Car Curaçao. Je kunt het beste een auto van te voren huren bij één van deze twee autoverhuurders. Het is raadzaam om niet te besparen op verzekeringskosten, omdat er regelmatig auto’s worden gestolen op het eiland. Ook kostbare spullen kun je beter niet achterlaten in de auto. Probeer bovendien de auto op tijd weer in te leveren, omdat je vaak extra moet betalen indien je de auto te laat inlevert. Fotografeer van de voren de auto: bekijk de schade op de auto, zodat je later niet voor andermans schade hoeft te betalen.

Kosten vliegticket naar Curaçao

Januari, februari en maart zijn over het algemeen de drukste maanden op het eiland. De vliegtickets en hotels zijn dan doorgaans duurder dan in de maanden april tot en met juni. In deze maanden zijn de hotels en vliegtickets ook goedkoper. Het weer is dan net als in de andere maanden goed. De maanden september tot en met november zijn ook betaalbaar. Rondom kerst worden de ticket echter weer vrij prijzig. Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Curaçao, waaronder KLM, TUIfly, American Airlines, United Airlines en British Airways. Een rechtstreekse vlucht is ongeveer 9 á 10 uur.