Weg in eigen land: Stedentrip Amsterdam

De stad waar iedereen minstens één keer in zijn leven geweest moet zijn. Amsterdam heeft veel gemaakt in het verleden van het hoogtepunt in de gouden eeuw tot het diepte punt tijdens de Tweede Wereldoorlog, hiervan zijn tot op heden nog steeds de sporen van terug te vinden. In deze stad kan je genieten van de indrukwekkende cultuur van Amsterdam, genieten van een terrasje op één van de pleinen of een wandeling maken langs de grachten. Met zijn 800.000 inwoners is het een kleine wereldstad in verhouding met Londen en Parijs, maar Amsterdam is enorm internationaal. Zo spreekt het winkelpersoneel op de toeristische trekpleisters, zoals het Leidseplein en het Rembrandtplein geen Nederlands maar Engels. 

aanbieding tui.nl


Rijksmuseum

Het Rijksmuseum geeft de gouden eeuw weer hoe deze in Amsterdam was. In het museum zijn vele schilderijen te vinden van beroemde schilderaars, zoals Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en uiteraard Rembrandt. De meeste bezoekers komen voor de nachtwacht, maar dat is zeker niet het enige prachtige schilderij wat hier hangt. Zo is hier ook het Straatje in Delft, Het Melkmeisje en Het Joodse Bruidje. In de 17e eeuw waren poppenhuizen zeer populair, hoe groter je poppenhuis hoe welvarender je het had thuis. Twee van deze poppenhuizen uit de 17e eeuw zijn nog te vinden in het Rijksmuseum.

sunweb aanbiedingen

Anne Frank

Het Joodse meisje is wereld beroemd geworden doordat ze na haar dood in het concentratiekamp, haar dagboek wereldwijd hebben gepubliceerd. Dit dagboek heeft ze gedurende de tweede wereldoorlog bijgehouden, terwijl ze ondergedoken zat in Amsterdam. Op het moment is het boek in 65 talen te verkrijgen en er zijn er tot op heden 30 miljoen verkocht. Tegenwoordig kan je naar het Anne Frankhuis om een indruk te krijgen wat ze allemaal heeft meegemaakt. Zo is alles herstelt zoals het was in de tijd toen Anne hier woonde. Het is een indrukwekkende ervaring en zeker aan te raden.

De grachten

Amsterdam wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, doordat ook deze stad voor een groot deel uit water bestaat. In de avond is het perfect om met je geliefde langs de grachten te lopen of met een bootje door de grachten te varen, want in de nacht worden alle bruggen verlicht wat een romantische sfeer met zich meebrengt als het licht weerspiegelt om het water. Voor meer informatie kan je terecht bij IAmsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *