Wat is Couchsurfing?

is couchsurfing gratis

Misschien heb je wel eens gehoord van couchsurfing, mocht je dit nou niet weten, couchsurfing is een netwerk van mensen dat via internet hun bank aanbieden aan reizigers. Dit is gratis en is een zeer voordelige manier van reizen. Je hoeft op deze manier geen duur hotel of een goedkoper hostel te boeken en kunt gewoon gratis bij iemand in huis slapen. Dit kan zeer grote voordelen hebben, niet alleen op het financiële vak.

aanbieding tui.nl

Wat is couchsurfing?

Couchsurfen is dus gewoon bij iemand thuis op de bank crashen voor een nacht. Een groot pluspunt hieraan is dat je zo direct in contact bent met de locals. Op deze manier kun je vaak achter de mooiste plekken komen die je bestemming te bieden heeft. De locals kennen logischerwijze het gebied het beste en kunnen je wijzen op bezienswaardigheden waar normaal weinig tot geen toeristen komen. Ze zijn de ultieme gidsen voor hun woonplaats en hier kun je met een beetje geluk mooi gebruik van maken.

Netwerk van couchsurfers

Het netwerk van couchsurfers zijn allemaal mensen die graag reizen en door hun huis open te stellen nieuwe reizigers hopen te ontmoeten. Hierdoor komen vaak zeer bijzondere vriendschappen tot stand, waar je nog lang op verder kunt bouwen. Als reiziger heb je echt het gevoel dat je welkom bent en het gevoel van thuiskomen hebt. Het is gratis, al kun je voor je overnachting natuurlijk wel iets terug doen. Hierbij moet je denken aan een maaltijd koken, schoonmaken of op een andere manier je host helpen.

sunweb aanbiedingen

Gratis maar bedank je gastheer of gastvrouw

Couchsurfing werkt dus als een soort van voor wat hoort wat, maar je bent geen geld kwijt voor de overnachting. Je kunt van allerlei leuke dingen meenemen van thuis zoals bijvoorbeeld lekkernijen, snoep of een leuk souvenir als aandenken aan jou als reiziger. Aangezien het gratis is, moet je natuurlijk niet al te hoge verwachtingen hebben. Er zullen huizen zijn waar je op een heerlijke bank of logeerbed komt te liggen, maar er kunnen natuurlijk ook huizen tussen zijn waar je op een matje of stretcher komt te liggen. Stel je verwachtingen dus niet te hoog in, dan valt het altijd mee.

Recensies en couchsurfen

Als je bij iemand bent blijven slapen, kun je op de website van couchsurfen aangeven hoe dit geweest is. Dit is ook een dank je wel en stukje waardering dat je bij je host terecht kon. Ook dit is het soort voor wat hoort wat. Door positieve reacties achter te laten over de mensen waar je geslapen hebt, mits dit natuurlijk een positieve ervaring was, help je andere reizigers ook weer. Ze weten dat als jouw ervaring goed was, er voor hen ook een grote kans is van een geslaagde trip. De host help je hier ook mee, omdat er dan sneller meer mensen bij hem of haar willen komen slapen.

Dit allemaal gezegd, is het voor wat hoort wat principe niet perse nodig. Mensen openen hun huizen en armen en laten je gratis overnachten. Je hoeft er niet voor te betalen en ze verwachten er ook niet perse wat voor terug. Het is meer uit goed fatsoen dat je wel iets kunt doen, al is het maar iets kleins als een souvenir van thuis.

feedback achterlaten couchsurfing

Gedraag je fatsoenlijk en heb respect voor je host

Het huis van je host is geen gratis hotel waar je maar kan doen en laten wat je wilt. Je kunt gratis overnachten, maar daarbij moet je wel rekening houden met de mensen waar je bij in huis verblijft. Behandel ze met respect en gedraag je fatsoenlijk. Wees ook geïnteresseerd in je host, leer elkaar kennen en laat zien dat je het niet enkel om een gratis slaapplek te doen is. Zo is het voor iedereen een prettige ervaring en is de kans veel groter dat je nog een keer terug mag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *