Waar mag ik roken op Schiphol?

waar mag je roken op schiphol

Waar roken op Schiphol? Ga jij binnenkort op vakantie en stap je in het vliegtuig op Schiphol? Dan wil je misschien weten waar je precies mag roken op de Amsterdamse luchthaven! Zeker voor lange vluchten is het fijn om nog even een sigaret op te kunnen steken voor vertrek. De nieuwe regelgeving heeft ervoor gezorgd dat dit een stuk moeilijker is geworden.

aanbieding tui.nl

Waar roken na de douane op Schiphol?

Vroeger konden de rokers nog na de douane een bezoekje brengen aan één van de rookruimtes op de luchthaven. Echter is dat niet langer meer een optie. Op 1 april 2020 werd besloten om de rookruimtes definitief te sluiten. De rookruimtes zijn nog wel aanwezig op Schiphol, maar helaas zijn de deuren voor altijd gesloten. Roken is verboden op de luchthaven, dat geldt ook voor e-sigaretten en vapes.

Roken voor de douane op Schiphol

Natuurlijk mag je wel roken voor de douane! Dat is alleen mogelijk bij één van de aangewezen rokersplekken. Je kan voor Schiphol Plaza (treinstation) een tweetal rookplekken vinden. Nabij de incheckgates kan je ook even naar buiten wandelen en een sigaret opsteken. Let op, dat is dus geen mogelijkheid meer nadat je door de douane bent gegaan.

sunweb aanbiedingen

Kan ik sigaretten kopen op Schiphol?

Hoewel roken dus niet meer mogelijk is nadat je door de douane bent geweest, kan je wel nog altijd sigaretten kopen op de luchthaven. Je kan daarvoor terecht bij de AKO of de Albert Heijn op Schiphol Plaza. In de terminals zijn sigaretten eveneens verkrijgbaar bij de boekenwinkels en de Duty Free Shop.

Geldt het rookverbod voor alle Nederlandse luchthavens?

Nee, opmerkelijk genoeg geldt het rookverbod niet voor alle luchthavens in Nederland. Je kan op Eindhoven Airport bijvoorbeeld nog terecht op het Panoramaterras voor een sigaret. Datzelfde geldt voor Rotterdam/Den Haag Airport. Het vliegveld Maastricht/Aken is daarentegen wel 100% rookvrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *