Vliegveld Frankfurt Informatie

Frankfurt Airport is één van de meest grote luchthavens van Europa. Londen Amsterdam en Parijs zijn alleen groter. Frankfurt Airport is wel het grootste vliegveld van Duitsland en ligt In het zuiden van Duitsland en per jaar vliegen er bijna 61 miljoen passagiers vanaf dit vliegveld.

aanbieding tui.nl

Waar ligt vliegveld Frankfurt?

Zuidwestelijk van de stad Frankfurt ligt de grootste luchthaven van Duitsland. Het is ook niet voor niks dat de stad Frankfurt wordt gezien als het financieel centrum van Duitsland en dat verklaart ook meteen de grootte van dit vliegveld. Frankfurt heeft ook nog eens verschillende bezienswaardigheden denk aan bijvoorbeeld goethe House en de main Tower

Hoelang is het vliegen naar Frankfurt

De vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur en 45 minuten wanneer je van Amsterdam naar Frankfurt vliegt. Je kunt ook kiezen om van Eindhoven naar Frankfurt te vliegen dat duurt alleen wat langer. Gek, want het ligt wel wat dichterbij. Maar dat heeft te maken met de tussenlanding waar je dan mee te maken krijgt.

sunweb aanbiedingen

Zijn er parkeermogelijkheden op het vliegveld van Frankfurt

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om te kunnen parkeren. Wij zullen de goedkoopste tarieven hier vermelden. Wanneer je een uurtje wilt parkeren moet je rekenen op ongeveer €3,60. Wanneer je wat langer weg blijft een weekend bijvoorbeeld kun je ook parkeren en dan kost dat je ongeveer €60. Wanneer je 3 weken weg blijft en ook de auto wil parkeren kost dat je ongeveer €99.

Welke maatschappijen vliegen naar op Frankfurt Airport

Via deze luchthaven vliegen er verschillende vliegtuigmaatschappijen. Het is slim om op de website te kijken van de luchthaven voor alle vliegtuigmaatschappijen. Je kunt in ieder geval rekenen de volgende vliegtuigmaatschappijen: Austrian, TUIfly , KLM Lufthansa en britisch airways

Hoe snel ben ik In het centrum van Frankfurt

Het centrum van Frankfurt is prima te bereiken. De afstand bedraagt ongeveer 12 km en daar doe je om en nabij 20 minuten over.

Kan ik ergens de vertrektijden en aankomsttijden vinden

Op de website van de luchthaven kun je alle vertrek en aankomsttijden vinden. Daarnaast hangen er ook borden In de aankomst en vertrekhal.  Dat is handig wanneer je vrienden of familie ophaalt of wanneer je zelf op reis gaat. Nog een tip is om van tevoren even te kijken voordat je weggaat of er vertragingen zijn, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Is er een rookverbod op de luchthaven van Frankfurt

In de daarvoor bestemde rookruimtes is roken toegestaan het vliegveld heeft veel plekken waar het toegestaan. Is je mag bijvoorbeeld roken bij gate B4 B19 B20 B42 C13 D22 D27 E21 en E22

Zijn er winkels Frankfurt Airport

Op het vliegveld zijn meerdere winkelmogelijkheden. Je kunt  er onder andere de volgende winkels vinden: Gant, Geox, Hermès, Hunkemöller BOSS, Beneton, Birkenstock, Boggi PINKO, Swarovski en Victoria’s Secret. Milano, Boss / Montblanc, Bree, Burberry, COCCINELLE, Falke, Fashion Store, Marc O’ Polo, Moleskine, Natural, Omega, PINKO, Swarovski en Victoria’s Secret.

Welke restaurants bevinden zich op Frankfurt airport?

Er zijn verschillende mogelijkheden wat eten betreft op het vliegveld. Je kunt gaan eten bij: Goethe Bar, Ditsch, Cosi Asiate, Hausbar, Hausmann’s, Lucalino, Italissimo, Käfer’s, Mayer’s Bar Amó, Asia, Caffé Kimbo, Ciao Italia, Burger King, Caviar House & Prunier , McDonald’s, Mondo, Reingold Bar, Tasty Donuts, Temaki Bar, Spizzico, Thong Tai, VITO, perfect day, Yunà en Starbucks.

Auto huren op Frankfurt Airport

 Er is een mogelijkheid om vanaf het vliegveld een auto te huren. Je kunt verschillende autoverhuurbedrijven vinden denk hierbij aan: Enterprise, Europcar, Sixt, Hertz, Advantage, Buchbinder, Budget en Avis.  Het is wel handig om vooraf een beetje te kijken op internet wat de prijzen zijn, dan kun je ook meteen kijken of er aanbiedingen zijn en is het gelijk mogelijk om een auto te reserveren dat scheelt je weer een hoop wachttijd.

Het openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld kun je makkelijk met de trein naar het centrum dat duurt ongeveer 12 minuten en dan kom je op het station van Frankfurt, daar kun je weer gemakkelijk overstappen wanneer je ergens anders naartoe wilt gaan de trein kost ongeveer € 5. Je kunt oom met de bus naar het centrum van Frankfurt, dit duurt wel want langer, ongeveer 30 minuten. Wat het gemakkelijkste is qua openbaar vervoer ligt er een beetje aan waar je moet zijn in de stad.

Hotels vlakbij Frankfurt Airport

Je kunt er ook voor kiezen om vlak bij het vliegveld te overnachten je hebt binnen 1 km al een aantal hotels en ook binnen 2 km vanaf het vliegveld, welke hotels dat zijn zetten wij hieronder even neer

Binnen 1km:

Sheraton Frankfurt Airport Hotel & Conference Center

Hugo-Eckener-Ring 15, Frankfurt Airport, Airport/Terminal 1 · 60549 Frankfurt

Hilton Garden Inn Airport

THE SQUAIRE am Flughafen, 60549 Frankfurt am Main, Duitsland

Binnen 2km:

Holiday Inn Airport hotel

Bessie-Coleman-Strasse 16, Frankfurt, 60549

NH Airport hotel

Mörfelder Strasse 113, Kelsterbach Frankfurt, 65451

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *