Vliegen naar Rome

Het vliegtuig is de snelste manier om naar Rome te reizen. Wie wil vliegen naar Rome in Italië, heeft te maken met verschillende Romeinse luchthavens bij de stad. Rome is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld. Met de sterke stijging van de buitenlandse gasten, is bereikbaarheid erg belangrijk voor de stad. Rome heeft daarom twee internationale luchthavens in de directe omgeving.

aanbieding tui.nl

Luchthavens bij Rome

De twee vliegvelden bij Rome zijn de Rome Leonardo da Vinci International Airport. Deze luchthaven staat beter bekend onder de naam Fiumicino. Dit verklaart meteen de internationale afkorting FCO. De tweede luchthaven nabij Rome is Rome Ciampino International Airport. Dit vliegveld heeft de afkorting CIA.

Aeroporto di Roma Fiumicino

Fiumicino Airport ligt zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van de stad Rome. Vanaf de luchthaven kun je de stad prima bereiken via de snelweg en het spoorwegnet van Rome. Naast een aantal binnenlandse vluchten, vliegen ook veel grote luchtvaartmaatschappijen internationaal op Fiumicino. Vanaf Schiphol vliegen bijvoorbeeld de maatschappijen Vueling, easyJet, Alitalia, en KLM vliegen rechtstreeks op deze luchthaven. Onder meer Air France, Iberia, Lufthansa en Swiss Airways vliegen met tussenstops tussen Amsterdam en Rome naar de Leonardo da Vinci luchthaven.
Vanaf Rotterdam Airport kun je rechtstreeks naar Aeroporto di Rome Fiumicino vliegen met Transavia. Vanaf Eindhoven Airport wordt niet op deze luchthaven gevlogen.

sunweb aanbiedingen

Aeroporto di Roma Ciampino

Op slechts 15 kilometer van Rome ligt de tweede luchthaven van de stad; Ciampino. Op dit moment vlieg je vanuit Nederland alleen via Eindhoven naar Ciampino. Ryanair verzorgt deze vluchten. Ook vanaf deze luchthaven kun je snel in Rome zijn. In tegenstelling tot Fiumicino, kun je niet direct de trein nemen. Daarvoor moet je eerst met een pendelbus naar het station. Deze bussen rijden elk half uur en de rit duurt 5 minuten. Daarna brengt de trein je in een kwartier naar het Termini treinstation. Bij een goede timing, is dit de snelste manier om in het centrum van Rome te komen. Samen kost dit ongeveer 2,50 euro.

Busvervoer vanaf de luchthaven

Heb je veel bagage of wil je niet overstappen, dan is de bus de beste tweede optie. Afhankelijk van het verkeer, duurt de rit 30 minuten en kost 5 euro. Er zijn busdiensten van ATRAL, COLTRAL, SIT en Terravision.

Auto huren op luchthavens

Op beide luchthavens zijn via diverse verhuurorganisaties ook huurauto’s verkrijgbaar. Met de auto door Rome is niet echt aan te raden, maar je kunt de auto op verschillende locaties in de stad weer inleveren, zodat je wel met al je bagage tot voor de deur van je hotel kunt komen.

Vliegen vanaf Rome

Vertrek je vanaf één van beide luchthavens weer terug naar Nederland, of neem je een binnenlandse vlucht? Zorg dat je ten minste twee of drie uur voor de geplande vlucht op de luchthaven bent.
Voor de reis vanuit Rome naar de luchthaven neem je het best een uur de tijd. Je bent er meestal wel met 30 tot 40 minuten, maar drukte op de weg of een storing bij de spoorwegen kan zomaar een flinke vertraging opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *