Vakantie via vliegveld Girona

vliegveld girona tips

Girona Airport is een van de belangrijkste luchthavens van de Costa Brava. De luchthaven wordt ook wel Gerona-Costa Brava genoemd. Het is namelijk een belangrijke luchthaven voor de talloze vakantievluchten die er jaarlijks naar dit populaire vakantiegebied worden uitgevoerd. Het vliegveld ligt in de provincie Catalonië in het noordoostelijk deel van Spanje. Je komt zowel de naam Girona als Gerona tegen. Girona is de Catalaanse- en Gerona de Spaanse schrijfwijze. Jaarlijks komen er gemiddeld zo’n drie miljoen passagiers aan. Ook de vele budget airlines weten inmiddels de luchthaven te vinden. Barcelona ligt namelijk op iets meer dan een uurtje rijden.

aanbieding tui.nl

Vluchten vanuit Nederland

RyanAir vliegt vanaf Eindhoven 5 tot 6x per op Girona Airport. Dit is afhankelijk van het seizoen. Vanaf Schiphol Amsterdam wordt er in de zomer door Transavia en Corendon op de luchthaven gevloegen. Corendon slechts één keer per week maar Transavia tot wel negen keer. Met Transavia kun je ook zeven keer per week vanaf Rotterdam naar Girona. In de winter vliegt dus alleen Ryanair vanuit Nederland naar Girona.

Vluchtduur Amsterdam – Girona

Vanaf Nederland vlieg je, mits je een rechtstreekse vlucht hebt natuurlijk, in ongeveer 2 uur naar Girona. De duur van jouw reis staat altijd duidelijk aangegeven op je tickets.

sunweb aanbiedingen

Reistijden naar verschillende steden

De luchthaven ligt op een steenworp afstand van de stad Girona. Met de auto of de bus is het ongeveer een kwartier rijden. Barcelona ligt wat verder op ruim 90 kilometer afstand. Met de auto is dit ongeveer een uur rijden. De bus doet er een half uurtje langer over. Er rijden geen rechtstreekse treinen vanaf de luchthaven.

Openbaar vervoer vanaf Girona

De bussen die vanaf de luchthaven vertrekken rijden in drie verschillende richtingen, te weten Girona zelf, de omliggende badplaatsen van de Costa Brava en de stad Barcelona. De bus naar Girona rijdt om de 20 minuten en vrijwel de gehele dag. De bus naar Barcelona rijdt wat minder frequent en is meer afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten. De busrit naar Barcelona kost ongeveer 11 Euro. Voorbeelden van badplaatsen die met de bus bereikbaar zijn, zijn Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Calella de la Costa en Santa Susanna. De prijzen voor een kaartje variëren per plaats.

Taxi vliegveld Girona

Het aanbod van taxis is ruim voldoende. Het is wel een stukje duurder dan de bus natuurlijk. Wil je met de taxi van van de luchthaven naar Girona, dan ben je als snel 30 Euro kwijt. Een rit naar Barcelona kost zo’n 140 Euro. Meestal betaal je voor grote koffers ook nog eens 1 euro per koffer extra. Taxis kun je eventueel vooraf online reserveren via TaxiTender of Taxi2Airport.

Autoverhuur Girona

Een huurauto is wel zo handig op je vakantie aan de Costa Brava. Op de luchthaven van Girona zijn er vier verschillende autoverhuurbedrijven. Hertz, Europcar, Avis en Auriga hebben allemaal een balie op het vliegveld zelf. Hier kun je direct een auto huren. Het is natuurlijk handiger om hem vooraf online te reserveren. Bij aankomst staat je auto dan klaar en kan je dus sneller door naar je bestemming. Een goede en voordelige manier om een auto te huren is via CarDelMar.

Parkeren bij Girona Airport

Als je bij Girona Airport wilt parkeren, kan dit in de parkeergarage General Car park. De kosten bedragen € 2,20 per uur. Voor een hele dag ben je momenteel € 10,50 kwijt. Lang parkeren kan ook. Voor een hele week betaal je € 66,75. Bij een periode van drie weken is dit € 182,25. Let op, dit zijn de huidige tarieven en zijn aan wijzigingen onderhevig. Check dus altijd vooraf de tarieven. Wil je een parkeerplek boeken kan dit eenvoudig via Parclick.

Restaurants Vliegveld Girona

Op de luchthaven van Girona zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Er is onder andere een café en je vindt er ook een McDonalds en Subway. Wil je wat uitgebreider eten, dan kun je terecht in een restaurant met een uitgebreidere menukaart.

Taxfree shopping

Net voor je vlucht nog even wat taxfree inkopen doen? Ook dat kan op de de luchthaven van Girona. Er zijn diverse winkels waar je diverse taxfree artikelen kunt kopen.

Overige zaken

  • De luchthaven van Girona heeft geen speciale voorzieningen voor mindervaliden. Het personeel van de luchthaven is echter zeer behulpzaam en staat altijd voor je klaar. Gewoon om hulp vragen dus als je deze nodig hebt.
  • Voor zakelijke reizigers heeft de luchthaven een speciale VIP-lounge, waar je op verzoek gebruik van kunt maken.
  • Op de luchthaven is er gratis WiFi. Je kunt het vinden onder de naam Kubi hotspots. Zoek bij je instellingen naar het netwerk van Kubi en wacht totdatje browser een automatische pagina opent. Mocht dit onverhoopt niet werken type dit dan zelf in de zoekbalk van je browser in. Nadat je een aantal persoonlijke gegevens hebt ingevuld, krijg je gratis toegang tot het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *