Vakantie Kreta tips

Vakantie op Kreta is de laatste jaren steeds populairder geworden. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en het ligt in de Middellandse Zee. Kreta is het meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland, het zal je dan ook niet verbazen dat de temperaturen er ’s zomers hoog op kunnen lopen. Kreta heeft een heerlijk klimaat dat overwinteren, met temperaturen van rond de 17°C, mogelijk maakt. Bovendien heeft Kreta veel te bieden wat natuur en cultuur betreft, ook al staat het eiland onder Nederlanders vooral bekend als partyeiland.

aanbieding tui.nl

Kreta vakantie

Kreta is immens populair als vakantiebestemming onder jongeren. Dé plaats om uit te gaan op Kreta is Chersonissos. Hier vind je verschillende gezellige bars, waar aan het begin van de avond de lekkerste cocktails op het terras gedronken kunnen worden. Vaak is er een happy hour waarbij je twee cocktails voor de prijs van één krijgt. Op de terrassen is het zien en gezien worden voordat je de kroegen en discotheken van Chersonissos induikt.

Qua discotheken en cafés kan iedere partyganger wel iets passends vinden op Kreta. Hier volgt een aantal voorbeelden:

sunweb aanbiedingen

Een Hollandse avond beleef je in ’t Hof van Holland. Hier klinkt Nederlandse muziek en kun gewoon in het Nederlands bestellen aan de bar. Na het stappen haal je een Hollandse vette bek bij Friet van Piet. In de Matrixx Club beleef je de avonden van je leven tijdens een vakantie op Kreta. In deze gigantische discotheek klinken de housebeats van onder andere DJ Chuckie en Laidback Luke.

In de Cameo Club in Chersonissos vind je de typisch Engelse uitgaanssfeer. De muziek loopt uiteen van R&B en trance tot meezingers uit de jaren tachtig en negentig. De drank vloeit er rijkelijk. Dit is nog maar een kleine greep uit alle uitgaansmogelijkheden tijdens een vakantie op Kreta.

Uitgaan op Kreta

Kreta kent naast een bruisend uitgaansleven ook een prachtige natuur. Je kunt hier mooie wandelingen en scootertochten maken door het bergachtige gebied. Kreta kent drie bergketens de Lefka Ori (witte bergen), het Ida gebergte en het Dikti gebergte. De hoogste top van Kreta is de Psilorítis berg met haar 2.456 meter hoogte, hier ligt zelfs sneeuw in de winter. Op Kreta vind je overal waar maar een beetje water in de buurt is prachtige, felgekleurde bloemen en ook aan dieren is er geen gebrek op Kreta. Je kunt hazen, geiten, zeeschildpadden, verschillende vissoorten, cicaden en nog veel meer beesten zien tijdens een vakantie op Kreta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *