Wandelen in de bijzondere Dolomieten

dolomieten vakantie

Ooit al eens van de Dolomieten gehoord? Het zou goed kunnen dat je de Dolomieten kent vanuit jouw wintersportbestemming in Zuid-Tirol. Maar de Dolomieten zijn eigenlijk op zijn allermooist in de zomer. In dit gebied schijnt de zon zo’n 300 dagen per jaar (ja, dus ook in de winter) en wanneer de sneeuw verdwenen is, leent dit gebied zich voor de meest fraaie wandelingen door het berggebied. Houd je van een actieve vakantie? Dan zijn de Dolomieten in Italië een fantastische bestemming voor jouw zomervakantie.

aanbieding tui.nl

Wat zijn de Dolomieten?

De Dolomieten zijn de meest bijzondere bergen van de Alpen. Dit heeft te maken met de steile wanden en de rotspieken van de bergen. De Dolomieten zijn een berggebied wat een onderdeel van de Alpen is. Ze liggen vlak over de Oostenrijkse grens in Italië op de grens van de provincies Zuid-Tirol en Venetië. De Dolomieten zijn in feite de steile rotspieken die boven de Alpen bergen uit steken. De Dolomieten bestaan uit karakteristieke rotsformaties, bergpieken en tafelbergen. Reden genoeg dus om een vakantie naar de Dolomieten te plannen.

Wandelroutes

In de Dolomieten vind je heel veel verschillende wandelroutes. De mooiste wandelroutes vind je hier:

sunweb aanbiedingen

Wandelroute de Drei Zinnen / Tre Cime di Lavaredo

De meest bekende en populaire wandelroute is De Drei Zinnen. In het Italiaans: Tre Cime di Lavaredo. Deze wandelroute leidt je naar een prachtige rondwandeling om de Drei Zinnen. De Drei Zinnen bestaat uit drie toppen: de Grosse Zinne (2999 meter), de Westliche Zinne (2973 meter) en de Kleine Zinne (2856 meter). Omdat deze wandelroute erg populair is onder toeristen kan het er in de zomer heel erg druk zijn en betaal je een hoog bedrag voor de tolweg. Om een vergelijkbaar uitzicht te krijgen als vanaf de Drei Zinnen kun je er ook voor kiezen om de Peitlerkofel berg te beklimmen. Hier is het een stuk rustiger in vergelijking met de Drei Zinnen en ook is het er veel goedkoper.

Wandelroute bij de Marmolada

De Marmolada wordt ook wel de Koningin van de Dolomieten genoemd. Dit is namelijk de hoogste bergtop van de Dolomieten. De top is 3342 meter hoog. Wandel naar het mooie uitzichtpunt Punta Rocca. Vanaf hier heb je een 360 graden uitzicht op de Marmolada en de rest van het gebied. Start bijvoorbeeld in het plaatsje Arabba of Canazei. In de buurt vind je er ook het hoogst liggende museum van Europa, namelijk: Marmolada Grande Guerra.

Wandelroute naar de Monte Pelmo

Een andere bekende bergtop is de 3168 meter hoge Monte Pelmo. Start een deze rondwandeling om de Monte Pelmo door in Forcella Staulanza te starten. Hier begin je de rondwandeling met een prachtig uitzicht op de Monte Pelmo.

Rijd door de prachtige bergpassen van de Dolomieten

De Dolomieten lenen zich uiteraard ook voor een mooie trip tijdens jouw vakantie. Om te genieten van de mooiste routes met de auto kun je kiezen voor de bergpassen. Deze bergpassen brengen je langs de mooiste uitzichtpunten over het hele berggebied. Maak regelmatig een stop langs de kant van de weg om het uitzicht in je op te nemen, want het is echt adembenemend mooi!

Maak een wandeling langs de bergmeren

In het berggebied vind je natuurlijk ook de bergmeren. Deze moet je zeker niet vergeten tijdens jouw vakantie in Zuid-Tirol! In de omgeving vind je de meest prachtige bergmeren, zoals Lago di Fedaia, Lago di Alleghe en Lago di Braies. Ze zijn allemaal mooi, maar als je moet kiezen, ga dan voor Lago di Braies. Dit meer bevindt zich tussen de hoge en kale rotspartijen waardoor je even helemaal afgesloten voelt van de wereld. Maak een mooie wandeling langs het meer, maar sta er vroeg voor op of besluit later op de dag de wandeling te starten. Lago di Braies is namelijk een populaire bezienswaardigheid waar veel toeristen op af komen. Je kunt er ook een bootje huren waardoor je midden op het prachtige meer kunt varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *