Vakantie in Groningen

groningen van boven

Wanneer je er even tussenuit wilt, maar niet naar een ander land wilt afreizen, kun je heel mooi op vakantie in eigen land in het hoge noorden. Groningen staat bekend als studentenstad, maar je kunt hier nog veel meer vinden dan alleen dat. De stad staat bol van de historie, cultuur, mode en architectuur. Dit is een van de steden van Nederland die echt perfect is om een vakantie in eigen land te vieren. Groningen heeft zoveel te bieden en dat maakt dat je week snel voorbij is en je wou dat je er nog een week achteraan kon plakken.

aanbieding tui.nl

Gezellig naar de Grote Markt

Een van de meest populaire plekken in Groningen is de Grote Markt. Doordat het een echte studentenstad is, is er qua winkels, restaurants, uitgaansmogelijkheden en cultuur zeer veel te vinden. In de zomer is de Grote Markt super gezellig en is het plein gevuld met terrassen. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op de Martinitoren en deze heeft op de Dom van Utrecht na het grootste klokkenspel van ons land. Op de terrasjes van de Grote Markt is het heerlijk vertoeven en heb je ruime keuze uit verschillende leuke en hele gezellige restaurants. Ook de weekendmarkt is een bezoekje waard. Deze is rondom en op de Grote Markt te vinden.

Kunst en Architectuur in Groningen

Mocht je echt van kunst houden, dan zit je in Groningen ook goed. Hier is namelijk het Groninger Museum te vinden. Dit gebouw valt niet te missen omdat deze van rode, gele en blauw kubussen gemaakt is. Het is een heel futuristisch gebouw en is een van de highlights van de postmodernistische tijd. Als je niet perse van kunst houdt, maar het wel mooi vindt om de architectuur van de stad te bewonderen, is een rondvaart door Groningen een goede keuze voor jou. Je kunt dan ook dit gebouw van buitenaf bekijken vanaf de boot. De vaartocht zal over het Verbindingskanaal gaan en hier zul je super mooie bruggen kunnen bekijken. Ook vaar je langs hele mooie middeleeuwse patriciërshuizen die je even terug in de tijd brengen.

sunweb aanbiedingen
kunst bekijken in groningen

Bezienswaardigheden Groningen

Mocht je graag wandelen of fietsen door de natuur is een vakantie in het hoge noorden ook ideaal. Hier kun je namelijk echt genieten van de mooie natuur die Groningen te bieden heeft en kun je met de fiets langs het Paterswoldsemeer en Zuidlaardermeer fietsen. Met een beetje geluk kom je bevers en ijsvogels tegen onderweg. In de zomer kun je heel mooi relaxen bij de verschillende strandjes, paviljoens of boetiekjes in de leuke dorpen rond deze meren. Als je echt interesse in de natuur hebt, is de Hortus botanicus Haren ook nog een mooie bezienswaardigheid. Dit is een van de oudste en grootste botanische tuinen die in ons land te vinden is. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan een authentiek Chinees Theehuis en de Keltische tuin.

Geniet van de natuur noord Nederland

Mocht je met de elektrische fiets of motor op vakantie willen gaan in het hoge noorden dan zijn er verschillende ritten die je uit kunt proberen. Zo kun je in Friesland beginnen in de plaats Dokkum en door verschillende mooie binnenwegen helemaal doorrijden naar Groningen of andersom natuurlijk afhangend van waar je uitvalsbasis is. Ook met een elektrische fiets, of gewone fiets afhangend van hoe fanatiek je bent, kun je mooie tripjes in het hoge noorden maken. Zoals gezegd kun je bij het Zuidlaardermeer fietsen en een rondje om dit meer telt al gauw 15km. Hier kom je onderweg de hunebedden tegen en heb je hele mooie uitzichten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Hotel of kamperen in Groningen

Of je nu graag kampeert of toch liever in een lekker hotel wilt verblijven, in het hoge noorden van Nederland is het allemaal te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe vakantievilla of voor een simpele bungalow met alle basisvoorzieningen. Ook kun je gewoon met je tent op een camping kamperen of als je liever in een caravan wilt slapen, behoort dit natuurlijk ook tot de opties. Je kunt in Groningen het hele jaar door terecht en in elk seizoen is er wel wat te beleven. Door buiten het hoogseizoen te gaan, kun je ook nog eens leuk wat geld besparen en zo nog wat extra’s uitgeven tijdens de vakantie zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *