Top 5 bezienswaardigheden van Oostenrijk

must see oostenrijk

Oostenrijk is een land waar iedereen na een vakantie direct verliefd op raakt. Het is een fascinerend land met zijn hoge bergen, kleurrijke alpenweiden en prachtige steden. Toch is Oostenrijk meer dan dat. Wat zijn nu de top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen als je een bezoek brengt aan Oostenrijk?

aanbieding tui.nl

Beleef de klassieke muziek in Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, het is ook de plaats die wereldberoemd is geworden vanwege de klassieke muziek van componisten zoals Mozart en Beethoven. Beiden hebben er gewoond en gewerkt. Daarom ontkom je er niet aan om met deze componisten kennis te maken. Breng daarom zeker een bezoek aan de Weense opera.

Huis van de familie Von Trap

The Sound Of Music is een film die elk jaar wel een keer op televisie wordt uitgezonden en die bijna iedere leerling weleens heeft gezien op school. Het huis van de familie Von Trap is dan ook een aanrader om te bezoeken. Je vindt deze aan de Traunstraße 34 in Salzburg.

sunweb aanbiedingen

De magnifieke Alpen

Oostenrijk heb je pas echt ervaren na een bezoek aan de Oostenrijkse Alpen. In de winter kun je er uitstekend wintersporten en in de zomer kun je er volop wandelen, fietsen en klimmen. De zuivere berglucht zal je zeker goed doen!

Prachtige ijsfiguren in de ijsgrotten

Een uniek natuurverschijnsel beleef je in de ijsgrotten van Werfen. In een gangenstelsel van maar liefst 40 kilometer lang tref je prachtige ijsfiguren aan die zeker veel indruk op je zullen maken.

Het wonderschone Salzburg

Salzburg is de geboortestad van de klassieke componist Mozart. Verder kun je hier een bezoek brengen aan de Dom van Salzburg en de Oude Markt. Het is een uitstekende plek om foto’s te maken van de statige herenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *