Top 5 bezienswaardigheden Pisa

Zeg het woord Pisa en iedereen denkt meteen aan die scheve toren. Om deze reden is het al de moeite waard om een artikel te schrijven over deze fantastische plaats, want Pisa is zoveel meer dan alleen die uitgekauwde toren die net iets te scheef staat. In dit artikel een persoonlijke top 5 van bezienswaardigheden in Pisa, en ik kan je alvast verklappen dat die toren er niet in voor komt.

aanbieding tui.nl

1. Battistero
Van deze kapel was ik erg onder de indruk. De Battistero is de grootste doopkapel van de wereld, en bevindt zich op het Campo dei Miracoli. De bouw van de kapel startte in 1152. Johannes de Doper, veel mensen wel bekend, heeft deze kapel ontworpen en de kapel is daarom ook vernoemd naar deze man. Het gebouw heeft een omtrek van 107 meter en is 55 meter hoog. Tevens bekend van de Duomo en de Campanile keren in het onderste gedeelte de blinde bogen terug. Het pronkstuk van de kapel is de preekstoel van Nicola Pisano uit 1260. Pisano was de belangrijkste Italiaanse renaissancebeeldhouwer en dat is duidelijk terug te zien in deze stoel.

2. Piazza dei Cavaleiri
Toch wel een van de mooiste plekken in Pizza, het Piazza dei Cavaleiri. Het plein ligt echt midden in het hartje van de studentenbuurt van Piza, en het is dan ook meestal bezaait met studenten. Aan dit plein ligt het grote Palazzo dei Cavaleiri. Hier lag ooit het Romeinse forum van Portus Pisanus, het latere Pisa. Dit plein was in de middeleeuwen het middelpunt van de stad, en ook het stadshuis was hier gevestigd. Aan het plein vindt je ook de Santo Stefano dei Cavaleiri, de enige renaissancekerk in Pisa.

sunweb aanbiedingen

3. Marina di Pisa
Zoek je wat meer rust, dan is de Marina een mooie plek. Het ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van Pisa op de linkeroever van de Arno. Je kunt hier heerlijk op het strand liggen, dit stadje heeft namelijk onwijs mooie zandstranden. Niet voor niks bracht de bekende dichter d’Annunzio hier zijn vakanties door. Vlakbij Marina di Pisa ligt het park San Rossore. Dit dorp ligt aan prachtige dennenbossen.

4. Borgo Stretto
Ook Pisa heeft zo zijn dure straten. Een van de duurste straten is Borgo Stretto. Deze straat ligt aan de noordelijke oever van de Arno en het is een populaire trekpleister voor shoppers van dure kledij. Ook op gebied van eten is deze straat aan te raden. Typische Italiaanse specialiteiten kan je vinden in de vele boutiques. Borgo Stretto is ook beroemd om een van haar oude inwoners, Galileo heeft namelijk in deze straat gewoond.

5. Stadsmuren van Pisa
Pisa wordt nog steeds omringd door een stadsmuur. Deze middeleeuwse muur stamt uit de 12e eeuw en wordt beschouwd als een van de langste muren uit die tijd. De stadsmuren omringen onder andere de historische wijken Sant’Antonio, Santa Maria, San Franscesco en San Martino. Rondom de muren zijn enkele oude ruïnes te vinden, waaronder de Romeinse baden van Nero, de Bagni di Nerone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *