Tips voor het efficiënt inpakken van je auto bij een autovakantie

Het scenario herhaalt zich misschien iedere autovakantie opnieuw: Vóór de dag van vertrek begin je alvast met het inpakken van je auto. Je ziet die berg spullen staan en vraagt je af hoe je dit in hemelsnaam in de auto krijgt! Zo op het eerste gezicht blijkt het een onmogelijke zaak om de kofferbak van je auto efficiënt in te pakken. En je moet er ook nog rekening mee houden dat je partner en de kinderen comfortabel kunnen zitten, want jullie hebben een lange reis voor de boeg. Om je te helpen bij het efficiënt inpakken van je auto bij een autovakantie hebben we enkele tips samengesteld. Met die tips moet het efficiënt inpakken van je auto vast lukken!

aanbieding tui.nl

Efficiënt inpakken van je kofferbak en veiligheid

Eigenlijk is dit een van de beste tips die we kunnen geven: Leg alle zware voorwerpen onderop! Mocht je plotseling hard moeten remmen of een noodstop maken, dan is het prettiger om in contact te komen met lichte, rondslingerende spullen dan een zware tas of koffer. Je weggedrag verbetert ook, aangezien het zwaartepunt van je auto lager is. Leg ook geen voorwerpen achterop de hoedenplank. Tevens plaats je zware tassen en koffers tegen de achterbank aan.

Laat 1 persoon inladen
Zorg ervoor dat jij of je partner de auto inpakt. Je voorkomt daarmee dat je, mocht je een tussenstop maken, moet zoeken naar spullen. Over het algemeen hebben mannen meer gevoel voor efficiëntie dan vrouwen. Dit zal waarschijnlijk met het ruimtelijk inzicht te maken hebben.

sunweb aanbiedingen

Pak bagage slim in!
Past alles wel in je auto? Dat hangt in de eerste plaats af van de grootte van je koffers en tassen. Gebruik zo min mogelijk grote koffers en tassen. Probeer spullen efficiënt in kleinere tassen of koffers in te pakken. Dit scheelt ruimte in je auto.

Neem zo min mogelijk kleding mee
Kleding kost ruimte. Veel ruimte. Neem daarom voor 3 weken vakantie niet teveel kleding mee. Probeer kleding mee te nemen waarmee je slim kan combineren! Ook op handdoeken kan je veel ruimte besparen.

Gebruik een dakkoffer
Gebruik een dakkoffer. Leg daar spullen in die je bijvoorbeeld onderweg gebruikt of andere spullen waar je snel de beschikking over wilt hebben mocht dat nodig zijn. Let er op dat je de koffer midden op het dak monteert.

2 gedachten aan “Tips voor het efficiënt inpakken van je auto bij een autovakantie”

  1. Ik vind het ook lastig om mijn auto goed in te pakken wanneer we op vakantie gaan. We proberen al zo min mogelijk gewicht mee te nemen, maar dat lukt niet altijd. Een dakkoffer gebruiken is inderdaad handig wanneer je auto te klein is.

  2. De vorige autovakantie pakte mijn vrouw in. Alle vooroordelen over vrouwen die teveel meenemen ten spijt moet ik het haar de volgende keer maar weer laten doen. Tip 1 wil ik dus graag uitbreiden met: laat 1 bekwame persoon inladen. We hadden geeneens een dakkoffer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *