Tips voor een weekend Rome

stedentrip rome tips

Rome hoofdstad van Italie en de regio Lazio. Deze meer dan 2.500 duizend jaar oude stad van de zeven heuvels staat vol met historische gebouwen, bruggen en beelden zoals: het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II. Rome is de hoofdstad van Italië, de provincie Rome en van de regio Lazio. Rome heeft +/- 2.7 miljoen inwoners. De geschiedenis van Rome gaat meer dan 2500 jr terug, de eerste nederzettingen dateren van 1000 jr voor Christus. Het was de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Het eerste Rome is op 7 heuvels gebouwd, gelegen op het Apenijns schiereiland. Na de val van het Romeins Rijk werd Rome pas in 1863 weer de hoofdstad, na de Italiaanse vereniging in dat jaar.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden Rome

Voor het bezichtigen van historische gebouwen, bruggen en meer is er geen betere stad dan Rome, het hele centrum is eigenlijk een museum. Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de vele oude landhuizen en galleries hangen en staan uitgebreide kunstcollecties. Twee van die landhuizen zijn: de Villa Giulia en de Villa Borghese. Twee galleries: het Palazzo Doria Pamphili en het Palazzo Colonna. En niet te vergeten Vaticaan stad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld.

Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het oudste museum is Musei Capitolini sinds 1471. In de vele oude landhuizen en galleries hangen, staan uitgebreide kunstcollecties van oude Griekse, Etruskische, Romeinse en Renaissance kunst. Twee van die landhuizen zijn: de Villa Giulia, het zestiende-eeuwse landhuis van Paus Julius II en de Villa Borghese, het paleis van de familie Borghese. Twee galleries: het Palazzo Doria Pamphili en het Palazzo Colonna. En niet te vergeten Vaticaan stad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld, met o.a. de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

sunweb aanbiedingen
tips bezienswaardigheden rome

Winkelen in Rome

Winkelen in Rome is ook een zeer aangename bezigheid. Zeer veel goede en bekende ontwerpers zijn Italiaans (Dolce Gabbana, Valentino, Gucci, Giorgio Armani, Versace, Alessi, Bertone en Pininfarina). In de grote warenhuizen, winkelcentra en winkelstraten, waar echt alles te verkrijgen is, kun je je naar hartelust uitleven. Ook zijn bezoeken aan de Italiaanse, Romeinse markten een must en leuk.

Bekende Romeinse markten zijn: Campo de’ Fiori op het Piazza Campo de’ Fiori, Mercato Generale in zuid Rome en Ponte Milvio aan einde van de Via Flaminia. Bekende winkelstraten in Rome zijn: Via Borgognona, Via Cola di Rienzo, Via Condotti, Via del Corso, Via Frattina, Via Margutta, Via Nazionale en Via Veneto.

Hotels in Rome

Rome ontvangt jaarlijks zes miljoen bezoekers. Deze toeristen kunnen kiezen uit meer dan 3.000 hotels, hostels en B&B’s verspreid over de vele districten in Rome. Jek an kiezen van simpele tot de meest luxueuze hotels met speciale arrangementen, aanbiedingen en eventuele last-minutes. Enkele hotels in Rome zijn: Palazzo Montemartini vijf sterren, Gran Melia Rome vijf sterren, Starhotels Michelangelo Rome vier sterren, Starhotels Metropole vier sterren, Welcome Piram Hotel drie sterren en Floris Hotel drie sterren.

trastevere rome tips

Uitgaan in Rome

Het uitgaans leven in Rome is zeer goed. Er zijn veel koffiebars, Nederlandse cafe’s zijn er niet veel te vinden, drankjes besteld aan de bar zijn goedkoper dan die op het terras. Uiteraard zijn er veel goede en gezellige restaurants, Italianen houden van uit eten gaan. Van hip en trendy tot klassiek, van goedkoop en simpel maar goed tot duur en uitgebreid. Voor de mensen die willen dansen zijn er veel clubs en discotheken, zeker op de pleinen Campo de’ Fiori en Piazza Navona en in de wijk Trastevere. Voor live music zijn er de opera’s (veelal in de winter), live music zaken en festivals (Zomers Festival Rome Europe en Festival d’Autunno, in de herfst). Verder zijn er veel theaters en bioscopen (let op veel in het Italiaans nagesynchroniseerd, maar er zijn er ook ondertiteld).

Er zijn in Rome vele restaurants waaruit je kan kiezen, van Van hip en trendy tot klassiek, van goedkoop en simpel tot duur en uitgebreid van pizzeria’s, fastfood, cafés en ketens tot de meest exclusieve restaurants ter wereld. Italië staat bekend om zijn heerlijke en gezonde gerechten, maar ook om zijn pizza’s, overheerlijke verse pasta’s en de dampende cappucini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *