Tips voor een vakantie Aruba

tips vakantie aruba

Bon Bini! Welkom op deze website over vakanties naar Aruba. Hier vindt u alles wat u weten moet over het Happy Island Aruba. Een exclusieve en ideale vakantiebestemming om te relaxen: luieren op het strand, genieten van de zon, zee met een kleurrijke cocktail in uw hand. Maar Aruba vakantie biedt meer! U kunt er ook uitstekend wandelen, duiken, snorkelen, golfen en kitesurfen. Aruba ligt in het Caribisch gebied op ongeveer twintig kilometer afstand van Venezuela. Globaal is het eiland dertig kilometer lang en iets minder dan tien kilometeer breed. Vakanties naar Aruba zijn erg populair vanwege de grote gastvrijheid, de prachtige stranden en het heerlijke klimaat. De gemiddelde temperatuur op Aruba is 28 graden.

aanbieding tui.nl

Landschap Aruba

Aruba heeft meer van een woestijnachtig landschap dan de meeste mensen zich inbeelden bij het horen van de naam en toch is het een unieke bestemming dankzij de natuurparken, prachtige witte zandstranden en uitermate gastvrije cultuur. Het is dan ook één van de meest populaire bestemmingen in het Caribische gebied, voor zowel toeristen als watersporters die dankzij de wind rondom het eiland hier onder andere erg goed kunnen windsurfen. Met de sterke banden die Aruba heeft met Nederland, is het niet verbazend dat het Nederlands een aanzienlijke invloed gehad heeft op de lokale cultuur. Daarnaast zijn de Spaanse, Portugese, Franse, Engelse en ook Afrikaanse invloeden helder zichtbaar en hoorbaar.

Muziek op Aruba

Neem bijvoorbeeld de muziek. Wat u vaak zal horen op het eiland zijn calypso, soca, en reggae, waarvan de klanken helemaal terug gaan naar de tijd dat er nog slaven bestonden. Ondanks dat hier vandaag de dag geen sprake meer van is, genieten de Arubanen nog dagelijks, zowel tijdens festivals als gewoon in een lokale kroeg of club, van deze aanstekelijke muziekstijlen. Aruba staat bekend om de lange, platte witte zandstranden en de bijbehorende bries die menig windsurfer naar het eiland lokt. Maar er is meer. Want besluit u namelijk om de drukte achter uw te laten, dan zult u op de uiterste punten van het eiland ontdekken dat er vrijwel maagdelijke stranden, unieke natuur en prachtige uitzichten te vinden zijn. Veel van de natuurparken op het eiland bieden u verder een route langs alles van cactussen tot divi divi bomen, die door de wind omstandigheden allemaal gebogen staan. De kans is groot dat u één van de vele berggeiten op het eiland te zien krijgt.

sunweb aanbiedingen

Auto huren op Aruba

Wilt u het binnenland van het eiland ontdekken, dan is het handig om een auto te huren op Aruba. Op die manier kunt u overal een kijkje nemen zonder u aan bijvoorbeeld het vaste schema van de bussen te houden. De bussen zijn wel weer handig om van het noordelijkste punt in Malmok tot het zuidoosten in San Nicolas te komen. U komt dan o.a. ook langs Oranjestad, waar op het Royal Plaza ook meer lokale bussen te vinden zijn. Natuurlijk kunt u ook voor een groot aantal tripjes een taxi nemen, maar maak dan van tevoren een afspraak over de prijs aangezien er geen meters in de taxi’s zitten. De tarieven zijn gereguleerd door de overheid op basis van een zone systeem.

aruba tips oranjestad

Bezienswaardigheden Aruba

Aruba is meer dan alleen maar zon, zee en strand. Het eiland heeft een gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden, waarvan u er een aantal echt niet mag missen. Highlights van deze bezienswaardigheden zijn onder andere het Arikok National Park dat bijna zo’n twintig procent van Aruba beslaat. Een oase van ongerepte natuur en fauna waar u doorheen kunt wandelen of fietsen. Een landschap vol planten, cactussen en indrukwekkende grot- en rotsformaties, waar u met wat geluk enkele zeldzame diersoorten kunt spotten zoals de Arubaanse holenuil, fel gekleurde parkieten of wilde zwijnen.
Een vakantie naar Aruba hoeft niet duur te zijn! Door gebruik te maken van een last minute Aruba kunt u al snel tientallen euro’s besparen op de reissom van uw vakantie naar Aruba. Daarnaast zijn er gedurende het gehele jaar acties zoals vroegboekkorting, promotieweken en andere acties die een vakantie naar Aruba voor iedereen betaalbaar maken. Wilt u weten wat momenteel de goedkoopste vakantie Aruba is? Kijk dan even rond op deze site en boek jouw droomvakantie naar Aruba!

Excursies op Aruba

Zin in actie en avontuur? Ontdek dan het echte Aruba tijdens een spectaculaire jeepsafari. U kunt zo’n dergelijke safari vaak boeken in uw hotel of via een van de vele excursiebureaus. Onder leiding van een chauffeur ontdekt u dan de meest indrukwekkende plekken van het eiland en natuurlijk is er altijd even een pauze om af te koelen in de heldere, frisse zee.

Als u een liefhebber bent van duiken of snorkelen, dan mag een trip naar Palm Island niet ontbreken tijdens uw verblijf. Palm Island is een koraalrif voor de kust van Aruba, waar u met de boot naartoe wordt gebracht. U kunt er een halve of een hele dag genieten van de indrukwekkende onderwaterwereld. Het gebied staat bekend om de papegaaivissen en andere tropische vissen die u ongetwijfeld zult zien als u kopje onder gaat. Het klein eilandje heeft drie stranden met diverse horecagelegenheden en een waterpark. U kunt er ook terecht voor Snuba diving en Seatrek.

Evenementen op Aruba

Wilt u een hemelse ervaring opdoen? Bezoek dan het kleine kapelletje Alto Vista dat afgezonderd op een heuvel aan de kust ligt. Dit klein, geel kerkje is omgeven door de zee en loslopende geiten en was de eerste kerk die gebouwd werd in het Caribisch gebied. De kapel wordt ook wel de pelgrims kerk genoemd en werd gebouwd door Spaanse missionarissen in 1750. Elk jaar wordt er in oktober een bedevaart gehouden.

Begin de dag met een bezoek aan het Aloë Vera Museum in Hato. Deze plant werd in 1840 op Aruba geïmporteerd en al snel groeide Aloë Vera overal op het eiland. Sindsdien is Aruba de grootste aloë exporteerder ter wereld. In het museum met fabriek kunt u een rondleiding krijgen en het gehele productieproces volgen.

Aan evenementen ontbreekt het Aruba evenmin. Wat denkt u van het Bon Bini Festival? Een folkloristisch evenement dat op dinsdagavond plaatsvindt en toeristen kennis laat maken met de folklore en muziek van Aruba. Of het maandelijkse Culinary Festival, waar u gastronomische hoogtepunten van het eiland kunt proeven. Bekender zijn uiteraard Carnaval, het grootste volksfeest op het eiland dat uitbundig gevierd wordt en befaamde International Pro-Am Golf Toernooi. Niet te vergeten het jaarlijks terugkerend bekende Heineken Catamaran Regatta dat vele internationale bezoekers trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *