Tips voor een succesvolle wintersportvakantie

tips voor een wintersport vakantie

Wintersport is onder Nederlanders ontzettend populair. Dat is natuurlijk ook helemaal niet raar omdat wintersport een beleving op zichzelf is. In diverse landen liggen er ontzettend mooie pistes met een adembenemend uitzicht. Van alle Nederlanders die op wintervakantie gingen heeft het grootste gedeelte (71%) van de mensen gekozen om te gaan skiën. (CBS)

aanbieding tui.nl

Op de tweede plaats volgt snowboarden met zo’n 11 procent en op de derde plek staat wandelen als activiteit. In vrijwel alle wintersport gebieden zijn er voldoende faciliteiten voor deze activiteiten. Deze sporten zijn er voor diverse soorten deelnemers en beschikbaar op verschillende niveaus.

Wintervakantie als beginner

Voor beginnende Nederlandse wintersporters blijkt Duitsland een ontzettend populair bestemming. Het is lekker dicht bij huis en de pistes zijn het meest geschikt voor beginners. Er zijn in Duitsland voldoende mogelijkheden om een basiscursus te volgen om te leren skiën of snowboarden.

sunweb aanbiedingen

Voor gevorderden

Voor wintersporters die al langere tijd oefenen is Oostenrijk een ontzettend populaire vakantiebestemming. In Oostenrijk zijn er pistes van wel 200 kilometer breed waardoor er voor ervaren wintersporters gigantisch veel uitdagingen te vinden zijn. Uiteraard kun je als beginner ook prima beginnen op wat kleinere minder uitdagende pistes.

Wintersport Bestemmingen

Indien op zoek bent naar een wintersport vakantieland dichtbij huis dan is Duitsland een hele goede keuze. In Duitsland zijn er vele skigebieden aanwezig waar u als wintersporter lekker kunt gaan langlaufen, snowboarden of skiën. Er is een ruim aanbod van skischolen waardoor het ook voor beginners een aantrekkelijk is om hier naar op vakantie te gaan. Heeft u kinderen? Er zijn in Duitsland diverse kinderopvang centra waardoor het voor ouders met kinderen een prima keuze zou zijn.

Winterberg is een zeer populaire locatie om op vakantie te gaan. Vanuit Nederland in enkele uren bereikbaar met de auto en vrijwel sneeuwzeker d.m.v. sneeuwkanonnen. Vrijwel alle wintersport gebieden in Duitsland zijn voorzien van Moderne skiliften waardoor u volop kunt genieten van de skigebieden. Duitsland is voor beginnende wintersporters een goede keuze als vakantiebestemming.

Wintersport Oostenrijk

Oostenrijk is een ontzettend populair land waar jaarlijks ontzettend veel mensen naar op wintersport gaan. Het is niet alleen mooi maar Oostenrijk heeft een ontzettend brede keuze qua locaties waar u naar toe kunt gaan. Qua wintersport en sneeuwhoogtes kunt u geen beter land vinden om te gaan wintersporten. Oostenrijk ligt grotendeels onder een dikke laag sneeuw maar heeft wel een zonnig klimaat waar u gegarandeerd van kunt genieten.

Wintersport Italie

Italië staat bekend om haar mooie skigebieden die perfect zijn om te bekijken tijdens uw wintersport vakantie. Italie heeft een ruime keuze wanneer het gaat om mooi gelegen appartementen, hotels en chalets. De skigebieden in Italië zijn geschikt voor iedereen zelfs wanneer u nog niet veel ervaring heeft op het gebied van wintersport.

Wintersport Frankrijk

De wintersport gebieden in Frankrijk trekken jaarlijks vele toeristen die komen voor de prachtige uitzichten en faciliteiten. De wintersport gebieden in Frankrijk zijn omringd door prachtige hotels, appartementen en chalets waar u in kunt verblijven gedurende de periode dat u in Frankrijk bent. De pistes in Frankrijk liggen over het algemeen erg hoog waardoor u verzekerd bent van sneeuw zodat u lekker kunt skien of snowboarden.

Wintersport Zwitserland

Zwitserland is het wintersport paradijs voor vele vakantiegangers. Al jarenlang verwelkomen zij vele toeristen afkomstig uit de meest uiteenlopende werelddelen. Zwitserland heeft wat een hoge sneeuwzekerheid door hoge ligging van de pistes. Als vakantiebestemming een geweldig land waar enorm veel te beleven is. Ontzettend mooie skioorden en moderne faciliteiten waar u als bezoekers gebruik van kunt maken.

Kleding tijdens wintersport

Wanneer je op wintersport gaat is het verstandig als je lekker warme kleding draagt. Bedenk ook goed dat je niet constant op de ski’s zult staan en dus wat reserve sokken of thermo ondergoed dient mee te nemen. Om er zeker van te zijn dat je het niet koud krijgt, moet je echter wel kritisch naar je wintersportkleding kijken. Zo is niet elke winterjas even warm en bieden niet alle sokken hetzelfde warme gevoel.

Goedkoop is soms duurkoop

Ondanks het feit dat je geen dure merkkleding hoeft te kopen voor het wintersporten, is het toch goed om te kijken naar de verschillende soorten stof en garens die worden gebruikt. De afgelopen jaren kopen steeds meer mensen de wintersportkledij zoals jassen en thermo-ondergoed bij goedkope outlets of supermarkten zoals de Aldi.

Hoewel dit niet per definitie slecht is, varieert de kwaliteit van deze producten nogal, waardoor het goed is om kritisch te blijven. De stof van je winterjas of skibroek moet waterdicht zijn, goed ademen en verwarmend zijn. Veel goedkopere skikledingstukken missen vaak één of meerdere van deze eigenschappen.

Thermokleding Wintersport

Het geheim van het warm blijven zit hem in het aanbrengen van verschillende lagen. Door isolerende kleding te dragen onder je skipak, creëer je een soort van tweede huid. Zo word de warmte van het lichaam behouden en bescherm je jezelf beter tegen hevige kou.

Om deze reden is het beter om geen katoenen onderkleding te dragen omdat dit bekend staat om haar vochtvasthoudende eigenschappen. Wanneer je kleding klam en vochtig is koel je te snel af tijdens het skiën. Thermokleding met wol erin is bijzonder geschikt voor een goede regulatie van de lichaamswarmte.

Reisverzekering wintersport

Het afsluiten van een reisverzekering voor de vakantie wordt altijd aanbevolen. Tijdens een reis loopt men altijd risico om te maken te krijgen met onvoorziene gebeurtenissen. Het is dan wel zo prettig om te weten, dat de financiële gevolgen in dergelijke situaties in elk geval gedekt zijn. Bagage kan bijvoorbeeld gestolen worden, maar ook is het risico bijvoorbeeld aanwezig dat er tijdens de wintersport een uitglijder wordt gemaakt en men in het ziekenhuis belandt. Een reisverzekering voorziet in een groot aantal dekkingen, waarbij naar keuze aanvullende modules als medische kosten en wintersport erbij genomen kunnen worden. Bij een aantal verzekeraars maakt de wintersportdekking deel uit van de basisdekking van de reisverzekering.

Reisverzekering vergelijken

Bij de reisverzekering vergelijken is het eerst van belang om te bepalen welke dekking is gewenst. Wie nooit op wintersport gaat of aan onderwatersporten doet, zal daarvoor geen dekking hoeven af te sluiten. Ook kan de keuze worden gemaakt voor een reisverzekering met een dekking in Europa of een wereldwijde dekking. Het is dus verstandig om bij de keuze voor een reisverzekering te bepalen welke factoren risico’s met zich meebrengen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten

Daarnaast moet worden bepaald of de voorkeur wordt gegeven aan een kortlopende reisverzekering of aan een doorlopende reisverzekering. De keuze daarvoor kan gemaakt worden op basis van de duur van de vakantie en op grond van het aantal keren dat men op vakantie gaat in een jaar. Het is natuurlijk handiger om een doorlopende reisverzekering te nemen als er meerdere keren per jaar een vakantie of weekendje weg wordt geboekt. Dat is bovendien ook nog eens voordeliger. De verzekeraars bieden vrijwel altijd een basispakket, waarbij er zelf een aparte keuze voor aanvullende modules kan worden gemaakt. Let bij de reisverzekering vergelijken verder ook op de service die in noodsituaties wordt geboden net als op de afhandeling van schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *