Tips vakantie Alanya

DoubleTree by Hilton Antalya Kemer Turkse Rivièra

Alanya is een populaire badplaats in het zuiden van Turkije. De meeste toeristen komen er voor het strand, maar ook heeft deze plek een aantal leuke bezienswaardigheden. De Piratengrot is één van de bekendere bezienswaardigheden van de badplaats. De stad heeft haar naam te danken aan een toevallig gebeurtenis: de leider Mustafa Kemal Akatürk werd namelijk met verschillende monumenten uit de Osmaanse tijd opgesierd. In die monumenten en de telegram stond de plaatsnaam verkeerd gespeld, namelijk Alanya. De naam van de stad was echter Alaiye. De staatsman vond het echter niet erg en liet het daarom zo.

aanbieding tui.nl

Klimaat

De stad kent warme zomers en zachte winters. De regenval tijdens de wintermaanden is enorm en de temperatuur daalt stevig ten opzichte van de zomer. Je kunt het beste naar deze badplaats gaan van mei tot en met oktober. De warmste maanden zijn juli en augustus: met temperaturen boven de 30 graden Celsius. De badplaats wordt omringd door gebergte en daardoor waait het bijna nooit. Van juni tot en met september valt er nauwelijks regen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Alanya

De meeste mensen komen hier maar voor drie dingen: zon, zee en strand! Echter heeft deze badplaats nog veel meer te bieden, waaronder gezellige boottochten en de Turkse badhuizen!

sunweb aanbiedingen

Boottocht maken

Tijdens je vakantie naar Turkije is een boottocht maken een absolute must. Rondom het schiereiland vind je verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de piratengrot, de liefdesgrot en de fosforgrot. In de haven kun je onderhandelen met de locals over een prijs, dat is doorgaans goedkoper dan via een reisorganisatie. Afdingen kan altijd.

Turkse badhuizen

Een Turks badhuis bezoeken is ook zoiets wat je gewoon moet doen. De badhuizen, ook wel Hamams genoemd, worden veelvuldig bezocht door toeristen. Je kunt je lekker laten masseren, een modderbad nemen of naar de kapper gaan. Vrouwen kunnen ook een pedicure of manicure laten uitvoeren of hun wenkbrauwen laten epileren.

De stranden van Alanya

Alanya is beroemd om haar mooie stranden. De stranden zijn verspreid over maar liefst 60 kilometer zand. In principe zijn er twee hoofdstranden met wat kleinere stranden daaromheen. Het westelijke strand heet Cleopatra en het andere strand heet Keykubat, maar staat ook wel bekend als het oostelijke strand. Het Cleopatra strand wordt over het algemeen gezien als het mooiste strand. Het zand is fijn en er zijn weinig rotsen en stenen. Het water wordt wel sneller diep dan bij het oostelijke strand en daarom gaan ouders met kinderen vaak naar Keykubat.

Vervoer

In de badplaats kun je reizen met bussen, de dolmus of taxi’s. Er staan honderden taxi’s in de stad die je tegen goedkope tarieven ergens heenbrengen. Je herkent de taxi’s aan het gele bord. Taxi’s moeten op de meter rijden, dus zorg dat zij die ook aan doen. Als ze dat niet doen, ben je vaak veel duurder uit. Als alternatief kun je ook met een bus of een dolmus reizen. Probeer wel zoveel mogelijk gepast geld bij je te hebben, want vaak hebben zij weinig wisselgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *